Øst- og Nordjylland trækker sommerhussalget op

Sommerhus / Vand / Hav / Fritidshus (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Pressemeddelelser   26. marts 2016   ·   2 MIN

Sommerhussalget lå efter årets to første måneder 2,6 procent over niveauet i samme periode sidste år, viser nye tal fra Boligsiden.dk. Det er især Øst- og Nordjylland, der trækker salget op.

Samlet set er sommerhussalget kommet godt i gang. I årets to første måneder er der på landsplan blevet solgt 2,6 procent flere sommerhuse end i samme periode i 2015, hvor aktiviteten ellers var høj. Men successen er ikke ligeligt fordelt, for det er især Øst- og Nordjylland, der står for den absolut højeste stigning i antallet af handler.

I Nordjylland er antallet af solgte sommerhuse steget med 15,7 procent i årets første to måneder sammenlignet med samme periode sidste år. I Østjylland er sommerhussalget steget med hele 46,7 procent i samme periode.

”Salgspriserne er faldet henholdsvis 9,4 og 8,5 procent i Øst- og Nordjylland det senest år, og de faldende priser kan have vendt boligkøbernes interesse mod disse områder”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Færre sommerhushandler på Sjælland og i Vestjylland

Sommerhusmarkedet på Sjælland har til gengæld ikke kunnet holde niveauet fra sidste år. I Region Sjælland er antallet af handler faldet med 6,3 procent, når man sammenligner de to første måneder af 2015 med de to første måneder af 2016. I Region Hovedstaden er antallet af handler faldet med 4,9 procent i samme periode.

Landsdelen Vestjylland har ikke kunnet leve op til sin østjyske modpols succes, og Vestjylland har haft et fald i antallet af sommerhushandler på 10,3 procent fra de to første måneder af 2015 til samme periode i 2016.

”Prisudviklingen har ligget stille i både Vestjylland og Nordsjælland, så det kan have gjort, at boligkøberne har fundet andre områder mere interessante”, siger Birgit Daetz.

Prisstigning og øget sommerhussalg på Fyn

Fyn har klaret sig rigtig godt i 2016, hvor handelsaktiviteten er steget med 11,1 procent, når man sammenligner de to første måneder af 2015 med samme periode i år. Men det er ikke bare antallet af sommerhushandler, der er steget. Salgsprisen på et sommerhus lå i februar 8,5 procent over niveauet fra februar 2015.

Ændring i antal sommerhushandler

Januar og februar 2016 i forhold til samme periode sidste år.

Region Landsdel Ændring
Hele landet

2,6 %

 

Hovedstaden

-4,9 %

 

Bornholm

-16,7 %

 

København by

For få handler

 

København omegn

For få handler

 

Nordsjælland

-4,6 %

 

Midtjylland

16,4 %

 

Østjylland

46,7 %

 

Vestjylland

-10,3 %

 

Nordjylland Nordjylland

15,7 %

 

Sjælland

-6,3 %

 

Østsjælland

For få handler

 

Vest- og Sydsjælland

-4,0 %

 

Region Syddanmark

2,4

 

Fyn

11,1 %

 

Sydjylland -1,1 %

Kategorier

Pressemeddelelser

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.