Nyt sommerhus i pagt med naturen

lys og lyng helt ind i stuen
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Arkitekt   25. marts 2016   ·   2 MIN

I Rørvig blev et drøm af et sommerhus opført på en smuk naturgrund. Træ, glas og en opbygning som en serie af åbne æsker gav sollyset og udsigten frit spil i det nye hus. Her er sommerhuset, der smelter ethvert naturelskende hjerte.

Når vi er i sommerhus, vil vi slappe af og nyde naturen. En undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at 23 procent vil gå efter et vedligeholdelsesfrit sommerhus, og naturgrunden af en af de mest taknemmelige måder at slippe med et minimum af udendørs arbejde. Samtidig giver naturgrunden os muligheden for at få sand, vand og klitter næsten helt ind i stuen. Det står i skærende kontrast til hverdagen i vores helårsbolig, hvor de fleste af os lever med trimmede villahaver eller altaner i etagebyggeri. Og netop derfor er sommerhuslivet på naturgrunden så tillokkende, da den giver os det pusterum og synlige skift i sceneri, som vi har brug for, når vi holder fri og skal koble af.

Naturen og vores sommerhusliv går hånd i hånd, og det var netop ønsket om at udviske skellet mellem inde og ude, der var drivkraften bag dette helt unikke sommerhus i Rørvig. Sommerhuset blev skabt på den grund, der havde været familiens i årevis, men blandt andet pladsmangel pustede til behovet for et nyt og større sommerhus, og så blev drømmen skabt om et hus, der glider i ét med naturen.

værelse - lys og lyng helt ind i stuen

Sommerhus i glas og træ

Naturligvis skulle sommerhuset bygges i træ, men også store glaspartier spiller en afgørende rolle i at trække naturen indenfor. Her strømmer solskinnet igennem og ender ikke bare i stuen, men fortsætter gennem stuen og tilbage ud i naturen.

køkken ude - lys og lyng helt ind i stuen

Sommerhuset har en helt unik opbygning og planløsning, der er tænkt som en serie af åbne æsker, der giver åbenhed og transparens. Naturen kravler helt op til huset, så man har fornemmelsen af at være ude, selv når man er inde.

Læs hele historien om tilblivelsen af det smukke natursommerhus og se flere smukke billeder.

Foto: Andreas Mikkel Hansen

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.