Test dig selv: Hvilken hustype er dit perfekte match?

villa, villavej. Foto David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne Sophie Bertram
GEM ARTIKEL    Boligtyper   25. januar 2016   ·   3 MIN

Spørger man Boligsidens brugere, er det på drømmeplanet murermestervillaen og lavenergihuset, der forfører mest. Tag testen og find ud af, hvilken hustype, der passer til dine behov – og find ud af om din drømmebolig også i praksis er dit perfekte match.

Der er stor forskel på drøm og virkelighed, når det gælder huskøb. Selvom det er tiltalende med en flot facade, er der meget mere end husets ydre, der spiller ind på afgørelsen af, om boligen er den rette for dig. Hvad nytter det eksempelvis at trone i den smukkeste patriciervilla, hvis den er beliggende i et område, hvor man holder sig for sig selv – når du nu elsker nabofællesskab og vejfester?

Murermestervilla og lavenergihus scorer topkarakterer

En undersøgelse foretaget blandt Boligsidens brugere viser, at hvis prisen ikke var en faktor, så ligger murermestervillaen og lavenergihuset i spidsen som de absolut mest populære hustyper. Når der er frit valg på alle hylder og ingen udsigt til høje renter og uoverskueligt dyre banklån, så er det altså disse to typer huse, der gør os allermest bløde i knæene. Ud af de seks opstillede hustyper i undersøgelsen, har 28 procent valgt lavenergihuset som deres foretrukne, mens hele 32 procent holder på murermestervillaen som deres favorit.

”Murermestervillaen har længe stået højt på danskernes ønskeliste, da den er et klassisk og langtidsholdbart valg. At lavenergihuset nu er ved at komme op på siden af murermestervillaen vidner om en god miljø- og økonomimæssig bevidsthed hos huskøberne, hvor lave forbrugsomkostninger er i højsædet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Fra drøm til virkelighed

For en boligsøgende er det at gå rundt i et villakvarter og se på boliger nærmest som at slentre ned ad et butiksstrøg. Det er her i gader og stræder, at man inspireres af forskellige stilarter, af andres designvalg – og forestiller sig det potentielle liv, der kunne vente en bag de forskelligartede facader. Her er det let at drømme sig til det perfekte hus, og i denne fase er det ofte det æstetiske udtryk, der vinder over de mere praktiske dimensioner af boligkøbet.

Når alt kommer til alt, er det dog sjældent, at drømme og pengepung går hånd i hånd og det realistiske og velovervejede valg bliver derfor tit et andet, end det du tog dengang i drømmeland. Måske finder du ud af, at husets muligheder og hvordan det hele matcher dine og din families behov vejer tungere end en smuk facade.

Skal der være plads til en bil, er en lækker terrasse et must eller er et børnevenligt kvarter eller en bolig uden gener og støj fra trafik i højsædet for netop jer? Det er en meget individuel sag at købe bolig, og da det tilmed er en stor udskrivning økonomisk, er der mange ting, der skal tages med i overvejelserne, før skødet skrives under.

Tag testen og find din eneste ene i boligland

På Boligsiden har vi lavet en test, der hjælper dig med at besvare de mest væsentlige spørgsmål, når du skal spore dig ind på de behov og vaner, der er vigtigst for dig at få opfyldt i en bolig. Tag testen og bliv matchet med den hustype, der er den helt rigtige for dig – og læs efterfølgende om historie og karakteristika for din hustype.

Hvilken type hus skal du bo i? 

 

Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 11. – 15. januar 2016 spørgsmålet: ”Hvis prisen var den samme, hvilken type hus ville du så helst bo i?” 1.174 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

hvis-prisen-var-den-samme-hvilken-type-hus-vil-du-så-helst-bo-i

Kategorier

Boligtyper
Quiz

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.