Lad svigermor sove i haven

Hvert tredje sommerhus koster under 5.000 kr. om maaneden. Boligsiden.dk
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligtyper   23. november 2015   ·   2 MIN

Er pladsen trang i sommerhuset, kan annekset være det, der redder dig fra spidse bemærkninger og anstrengte miner, når familien kommer på besøg. Et anneks i haven kan ikke bare være en redningsplanke for dig som vært, men også for dine gæster.

 

Når vi inviterer familien op i sommerhuset, forestiller vi os noget med et veldækket langbord i haven med vilde blomster i vaser, ternet dug, kander på bordet fra den lokale keramiker, og vi griner og spiser i det gode sommervej. Realiteten er ofte, at vi presser os indenfor i den lille stue på grund af regnvejret, og vi går hinanden på nerverne inden for de første 48 timer. Men sådan behøver det ikke at være.

Kan du lide at have gæster i sommerhuset, er det oplagt at finde et sommerhus med anneks. Et lille gæstehus i haven kan give et kærkomment pusterum for dine gæster, der kan trække sig tilbage, men også for dig som vært, der kan få en pause.

Udbudsprisen for et sommerhus med anneks ligger i gennemsnit otte procent over gennemsnittet, men sommerhusene i Region Hovedstaden skiller sig markant ud; her stiger udbudsprisen med 23 procent, hvis sommerhuset har anneks.

”Udbudsprisen stiger med 321.000 kroner for et sommerhus på 70 kvadratmeter i Region Hovedstaden, hvis der er et anneks på grunden. Det er ikke småpenge, der er tale om i et område, hvor priserne i forvejen er høje”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Om du synes, den ekstra pris er værd at betale, er op til din tålmodighed og dit behov for privatliv og plads omkring dig. Kun knap 2.000 af de 12.000 sommerhuse, der er til salg, har anneks, så der er rig mulighed for at finde et sommerhus uden. Men er annekset lige noget for dig, får du her fem gode bud på det perfekte sommerhus til dig.

Fem attraktive annekser

Pynten 12, 9850 Hirtshals

Lækkert sommerhus beliggende i klitterne ved Tornby Strand. Hovedhuset er på 90 kvadratmeter, og dertil kommer annekset, der både har sove- og opholdsrum, tekøkken og badeværelse med bruser. Her er alle sikret et behageligt ophold. Udbudspris: 1.695.000 kr.

Nr. Vognbjergvej 2C, 6900 Skjern

Her er sommerhuset til naturelskeren. Vil du bo midt i skovens dybe stille ro, er dette charmerende hus perfekt. Til huset hører et separat anneks med sovepladser, og med en grund på knap 12.000 kvadratmeter er der plads til, at alle kan finde et roligt hjørne at læse avisen i. Udbudspris: 850.000 kr.

Smidstrup Strandvej 1, 3250 Gilleleje

Klassisk og dejlig stort Trelleborg-sommerhus. Annekset har 4-6 sovepladser og eget badeværelse. Derudover er der badeværelse i hovedhuset. Sommerhuset ligger tilbagetrukket fra vejen og kun 90 meter fra badestrand. Udbudspris: 1.875.000 kr.

Ravnsbækvej 4, 3100 Hornbæk

Luksuriøst og charmerende Kalmar-sommerhus fra 2015, der kun kræver et minimum af vedligehold de næste mange år. Annekset består af to værelser, en hems og et badeværelse. I hovedhuset er der hele to badeværelser, så her er du sikret, at ingen bruger ferien på at stå i kø foran en lukket dør på at vente på at komme til. Udbudspris: 4.795.000 kr.

Peter Andersensvej 75B, 4500 Nykøbing Sj 

Dette sommerhus vil hurtigt blive populært i familien, for det ligger i første række til Sejerøbugten på en stor naturgrund. Huset har 124 rummelige kvadratmeter, og derudover er der en flot anneksbygning på 24 kvadratmeter med to separate soverum. Udbudspris: 4.325.000 kr.

Kategorier

Boligtyper
Sommerhus