Huspriserne steg i 45 kommuner i oktober

Villa. Foto David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Prisudvikling   8. november 2015   ·   1 MIN

Knap halvdelen af landets kommuner oplevede en stigning i salgsprisen for villaer og rækkehuse i oktober, hvor boligmarkedet generelt holdt sig i ro.

Huspriserne holdt sig generelt i ro i oktober, hvor de på landsplan blot steg med 0,1 procent fra måneden før. Det viser de nyeste nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks. Alligevel oplevede 45 kommuner prisstigninger på helt op til 16,5 procent fra september til oktober. Størst var stigningen i Struer, Brøndby og Aabenraa kommuner, mens Gribskov, Thisted og Halsnæs stod for månedens største prisfald.

I 76 kommuner lå huspriserne højere i oktober i år end i oktober 2014, og det vidner om et geografisk bredt opsving på boligmarkedet. Det er dog en tendens, der ikke er helt så stærk som i juni måned, hvor 82 kommuner kunne prale af stigende priser sammenlignet med juni i året før.

Meget tyder på, at boligmarkedet har startet sin vinterdvale, da også salgstiden steg i oktober, og nedslagene blev større. I gennemsnit tog det 195 dage at sælge et hus i oktober, hvilket er en stigning på 1,5 procent fra måneden før. Nedslagene steg med 0,2 procent i samme periode.

”Det er et typisk sæsontegn, at salgstiden begynder at stige nu, men også at nedslagene stiger, og priserne holder sig i ro eller endda begynder at falde en smule. I år er kontrasten til foråret dog stor, fordi året lagde ud i et hæsblæsende tempo med store prisstigninger og udsædvanligt mange bolighandler”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

10 Største prisstigninger sep. – okt.

  1. Stuer: 16,5 %
  2. Brøndby: 6,9 %
  3. Aabenraa: 5,8 %
  4. Nyborg: 5,3 %
  5. Hjørring: 5,2 %
  6. Vordingborg: 3,8 %
  7. Fredensborg: 3,5 %
  8. Syddjurs: 3,4 %
  9. Stevns: 3,0 %
  10. Aalborg: 2,9 %

Kategorier

Prisudvikling

 

Læs mere

Her har husejere tjent en halv million kroner på to år
30. august 2019   ·   3 MIN

Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Boliganalyse: ’Den rådne banan’ er slet ikke så rådden
20. september 2017   ·   3 MIN

18 kommuner er dyrere end før finanskrisen
17. september 2017   ·   2 MIN

Priser på lejligheder fortsætter med at stige
7. september 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646