Hold husdyr uden nabostrid

kat, kæledyr, vinder (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne Sophie Bertram
GEM ARTIKEL    Information   31. juli 2015   ·   3 MIN

Selvom husdyr i manges øjne er skønne, er begejstringen ikke altid lige stor hos dig og din nabo. Netop derfor er mærkatet ”husdyr tilladt” heller ikke et, der optræder i overflod, når du søger lejlighed eller andelsbolig. Her kaster Boligsiden lys over reglerne for husdyrhold og giver tre bud på boliger, hvor de lodne venner er velkomne.

At det er hyggeligt med selskab, kan de fleste formentlig tilslutte sig. Og selskabet fra en sød firbenet ven er bestemt ingen undtagelse. Han stiller ikke høje krav, og har du sådan en boende, kommer du både op af sofaen, ud at bevæge dig og har altid en ivrig lytter ved hånden. Men selvom det er dejligt med en dyrevens selskab, er det langt fra alle steder, der tillader husdyrhold. Og det er der god grund til, for lige så søde og hyggelige kæledyr kan være for de, der nyder godt af dem – lige så ulækre, støjende og irriterende kan de være i din nabos øjne. Ifølge en undersøgelse lavet af Boligsiden.dk er det 11% af brugerne på Boligsiden.dk der svarer, at husdyr er den primære årsag til gener fra naboen.

”Nogle oplever, at naboens hund gør eller tuder, når den er alene hjemme, eller at et husdyr løber hjemmefra og strejfer rundt på ens grund. Er man ikke den største dyreelsker eller bor man tæt sammen i en etageejendom, kan gentagne situationer som disse naturligvis medføre en vis frustration, der kan virke hæmmende på det gode naboskab” lyder det fra Birgit Daetz, der er Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

 

Hvornår er naboens kæledyr for meget?

Det første skridt for den frustrerede nabo er selvfølgelig at ty til konstruktiv samtale i forsøget på at løse problemerne. Har samtale til gengæld ikke den store effekt på din dyreglade nabo er sidste udvej at indgive en klage til politiet, der til sidst vil pålægge ejeren at holde sit kæledyr inden døre og undertiden, hvis støjen fortsætter, kan husdyret påkræves fjernet helt.

Er du typen, der tager sagen i egen hånd og er det snarere strejferi end larm, der generer dig, må du, i modsætning til tidligere, ikke nedskyde fremmede dyr, der gentagne gange flakker rundt på din grund. Kun hvis den ubudne gæst angriber eller er til stor fare for et menneske eller andet dyr, må nedskydning finde sted. Læs mere om reglerne for strejfende kæledyr og hvordan du skal forholde dig i denne artikel af Bolius: https://www.bolius.dk/maa-jeg-skyde-naboens-hund-12854/

3 dyrevenlige boliger

Er du helt ekset efter at anskaffe dig en bolig med plads til både hund, kat og kanin, kan det være en god idé at tilpasse kæledyrskøbet de omstændigheder, du er bosat under. Bor du fx i en ejerlejlighed, hvor naboerne befinder sig få meter væk, er en mindre gøende hunderace formentlig at foretrække, mens en større ejendom med langt til nærmeste nabo giver frit valg på alle hylder.

Men selvom dyrene af og til giver lyd fra sig, kræver det i de fleste tilfælde blot en ordentlig opdragelse at gøre den lille fætter nabovenlig. Er han nogenlunde omgængelig, kan du begynde at kigge efter en bolig, der giver grønt lys til husdyrhold og herunder har vi samlet tre forskellige af slagsen:

Tølløsevej 21, 1. th., 2700 Brønshøj 
Lækker indflytningsklar og moderne lejlighed i cykelafstand fra Københavns centrum med grøn udsigt og i god kvalitet. Udbudspris: 1.545.000 kr.

Vesterbrogade 9, 4. th 8000 Aarhus C
Lys og lækker lejlighed med god beliggenhed i gåafstand til centrum, grønne områder og indkøb. Her er både højt til loftet og nyafhøvlede plankegulve. Udbudspris: 2.798.000.

Sverdrupvej 14, 6100 Haderslev
Kan du ikke nøjes med bare et enkelt husdyr eller to, kan du vælge en model som denne fantastiske nedlagte landejendom, der kan fungere som hundekennel/-pension eller noget helt andet, der sikrer dig plads og frihed til at have masser af dyr omkring dig. Den er dejlig, rummelig og i aldeles naturskønne omgivelser. Udbudspris: 1.195.000 kr.

Kategorier

Information

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.