Boligkøbere vil gerne have dødsboer

Foto: Boligsiden

Næsten ni ud af ti vil gerne købe et dødsbo. Udsigten til at få boligen til en god pris trækker, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Hvem vil ikke gerne gøre et godt køb? Og netop udsigten til at gøre en god handel, får mange til at se positivt på muligheden for at købe et dødsbo. Det viser en undersøgelse blandt 2.865 af brugerne på Boligsiden.dk.

På spørgsmålet om man kunne finde på at købe et dødsbo, svarer 47 procent, at det ikke har betydning, at det er et dødsbo, mens 41 procent forventer at få boligen til en god pris, netop fordi det er et dødsbo. 4 procent er ikke interesseret i dødsboerne, fordi de forventer, at boligerne er i dårlig stand, og 6 procent vælger dødsboerne fra, fordi de ikke kan lide tanken om, at nogen er døde.

”Konklusionen er helt klar her; det er ikke en ulempe at sælge et dødsbo, men køberne vil nok være mere tilbøjelige til at prutte om prisen. Det kan dog blive en svær øvelse, da arvingerne kan have brugt pengene, allerede før boligen er solgt, og derfor er de måske ikke indstillede på at give yderligere rabat”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Spar 610.000 kroner på dødsboet

I en tid med stigende salgspriser og faldende nedslag kan boligmarkedet være en hård nyser for køberne. Selvom førstegangskøberne får glæde af den stadigt lave rente, er der alligevel store udgifter forbundet med at få foden inden for på boligmarkedet. Her kan de gode tilbud på dødsboer lokke.

I gennemsnit bliver villaer, hvor ordet dødsbo indgår i salgsannoncen, udbudt til salg for 33 procent mindre end villaer i al almindelighed. For en villa på 140 kvadratmeter svarer det til en besparelse på 610.000 kroner. Det er altså ikke uden grund, at så mange forventer en god pris.

”Både dødsboer, håndværkertilbud og boliger på tvangsauktion sælges med rigtig store rabatter. Men som køber skal man gøre sig helt klart, hvad det er, man betaler for. Fx må man vurdere, om eventuelle udgifter til renovering kommer til at overstige rabatten, og for tvangsauktionernes vedkommende skal man gøre sig helt klart, at man mister muligheden for at klage m.m., når man handler på tvangsauktion. Rabatjægerne skal altså bruge lidt mere energi på forarbejdet end dem, der køber en indflytningsklar villa i almindelig fri handel”, siger Birigt Daetz.

Sådan gjorde vi:

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 3. – 17. juli 2015 spørgsmålet: ”Kunne du finde på at købe et dødsbo?” 2.865 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Find mere om