Boligsidens Markedsindeks: Stigende huspriser i april

Foto: Boligsiden

Over hele landet stiger salgspriserne på villaer og rækkehuse. I april steg salgsprisen på landsplan 1,5 procent, viser de nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks. Kvadratmeterpriserne på villaer har nu rundet 12.000 kroner.

En milepæl blev rundet i april måned, hvor den gennemsnitlige salgspris for villaer og rækkehuse passerede 12.000 kroner pr. kvadratmeter. Det er den højeste salgspris for villaer og rækkehuse de seneste fem år. På landsplan steg salgspriserne for villaer og rækkehuse med 1,5 procent fra marts til april, og alle fem regioner har oplevet prisstigninger på mellem 1,1 og 1,7 procent.

”Foråret startede tidligt på boligmarkedet i år, og priserne fortsætter opad. Med en kvadratmeterpris på over 12.000 kr. har vi i april måned i gennemsnit haft de højeste huspriser siden 2010. Det er positivt at se så flotte prisstigninger i alle regionerne, men der er dog store kommunale forskelle. Hvor vi i marts oplevede prisstigninger i langt de fleste kommuner, har priserne taget et lille fald i 28 af de 98 kommuner,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Efterspørgslen presser nedslagene i bund

Et stort antal bolighandler i 2015 har sammen med stigende priser og en salgstid, der også faldt i april måned, gjort, at sælgerne har fat i den lange ende, når bolighandlen skal på plads. Prisnedslagene bliver da også kun mindre, og i april kunne man i gennemsnit få 541 kroner pr. kvadratmeter, hvilket er et fald på 5,1 procent fra måneden før.

”Skal man sælge en villa på 140 kvadratmeter, kan man i dag forvente at få 1,7 millioner for den i gennemsnit og sælge den på godt syv måneder. Og så skal man forvente at give et nedslag på ca. 76.000 kroner,” siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Tendensen er, at nedslagene bliver mindre og mindre, men der er alligevel et stykke vej til niveauet i 2011, hvor man som køber ikke skulle regne med mere end 64.000 i rabat, når villahandlen skulle falde på plads,” siger Birgit Daetz.

Find mere om