Flere hushandler i 86 kommuner

Foto: Boligsiden

Næsten alle kommuner har oplevet en stigning i antallet af hushandler det seneste år. Det viser tal fra Boligsiden.dk.

Det stigende antal bolighandler er ikke et storbyfænomen. Langt størstedelen af landets kommuner har nemlig oplevet en stigning i antallet af hushandler det seneste år. 86 af landets 98 kommuner har haft flere hussalg i første kvartal i år sammenlignet med første kvartal af 2014.

”Det er rigtig positivt at se, at tendensen går igen i så mange kommuner landet over. Husejere over hele landet kan glæde sig over, at efterspørgslen efter husene er stigende, og at det dermed gør det lettere at sælge”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Salgstiden for villaer og rækkehuse lå da også 5 procent lavere i marts i år end i marts 2014. Alligevel tager det 219 dage i gennemsnit at sælge et hus.

Fremgang på øerne

Det er gået rigtig godt for især øerne, hvor både Læse, Samsø, Langeland og Bornholm har oplevet store stigninger i antallet af handler. Læsø har haft en stigning på hele 200 procent, hvilket dog dækker over en stigning fra to til seks handler. Bornholm, der har en lidt større boligmasse at føre statistik på, har haft en stigning fra 94 til 114 handler svarende til 21 procent.

Det sydlige Danmark kæmper

Lolland har til gengæld haft i fald i antallet af handler og det samme har Guldborgsund , der samme med Vordingborg danner et billede af et Sydsjælland, der ikke helt kan følge med resten af landet. Stevns og Tønder er nogle af de andre kommuner i det sydlige Danmark, hvor antallet af bolighandler er faldet.

”Som samlet område har det sydlige Sjælland den største udfordring i forhold til at komme på niveau. Til gengæld er salgspriserne steget i alle de sydsjællandske kommuner; i Lolland Kommune endda med over 10 procent fra første kvartal 2014 til første kvartal 2015. Når køberne er villige til at betale ekstra, behøver en stigning i antallet af handler ikke at være langt væk”, siger Birgit Daetz.

Find mere om