Rekordmange boliger solgt i februar

Foto: Boligsiden.

Intet tyder på, at boligmarkedet tager sin sædvanlige vinterlur. 3.200 villaer og rækkehuse skiftede hænder i februar, viser helt ny opgørelse fra Boligsiden.dk. Det er rekordmange bolighandler og langt over gennemsnittet i de foregående fem år.

Kalenderen viser marts, men vejret er som i januar. Boligmarkedet er til gengæld som i maj for usædvanligt mange villaer og rækkehuse har skiftet hænder i årets første to måneder. I januar kunne 2.500 husejere fjerne til salg-skiltet, og det er 200 flere end i januar 2014, hvor salget ellers lå højere end i de fire foregående år. Men i februar trak salget for alvor fra. Her blev der solgt 3.200 villaer og rækkehuse, og dermed ligger hussalget i februar 39 procent over gennemsnittet for februar i de foregående fem år. Sidste år skulle vi hen i maj, før antallet af handler var lige så højt.

”Boligmarkedet havde fart på i 2014, men det fortsætter med at accelerere. Den lave rente betyder ikke bare, at der er gode låneforhold; den helt unikke situation på lånemarkedet har også sænket barren for, hvem der kan komme i betragtning til et boliglån, og den potentielle købermasse er formodentlig større nu, end den har været i årevis”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Studiebyerne støvsuges for lejligheder

Lejlighedssalget har heller ikke holdt sig tilbage. Med over 1.300 solgte ejerlejligheder i januar og over 1.500 solgte ejerlejligheder i februar lægger 2015 klar afstand til de foregående år.

”Salget af ejerlejligheder i februar 2015 ligger 70 procent højere end gennemsnittet for februar i årene 2010-2014, og det ligger markant over niveauet fra februar sidste år. Salget er især steget i universitetsbyerne; Der er solgt 32 procent flere lejligheder i København i februar i år sammenlignet med februar 2014. Salget er steget med 196 procent i Odense, 63 procent i Roskilde, 21 procent i Aarhus og 13 procent i Aalborg i samme periode”, siger Birgit Daetz.

Sommerhussalget kan også være med

Selv sommerhussalget er fortsat i fremdrift, og salgstallene ligger også her langt over niveau. Salget af sommerhuse lå i januar 15 procent højere end gennemsnittet for januar i årene 2010-2014, mens februars salgstal lå hele 34 procent højere for sommerhuse alene.

”I januar lå salgsprisen på sommerhuse 3,1 procent lavere end året før, men det høje salgstal er nok også her ansporet af den lave rente. Lige nu kan man få et sommerhus til en rigtig god pris, og man kan holde de faste udgifter nede på et minimum. Har man i forvejen drømt om et sommerfristed, er det oplagt at placere sine penge i et sommerhus”, siger Birgit Daetz.

Find mere om