Hvert tredje sommerhus solgt på under 100 dage i 2014

Fritidshuset giver fire gange mere i afkast end aktierne (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Salgstid   5. februar 2015   ·   2 MIN

I 2014 blev hvert tredje sommerhus solgt på under 100 dage, viser tal for Boligsiden.dk.

 

Trods mange solgte sommerhuse i 2014 steg den gennemsnitlige salgstid en smule i 2014, og i december lå den på 296 dage, dvs. 9,5 måneder. Landsgennemsnittet trækkes op af Region Nordjylland, der havde en gennemsnitlig salgstid på 393 dage, og Region Syddanmark med 311 dage. Region Sjælland derimod trak gennemsnittet ned med sine 259 dage.

Men trods lange salgstider generelt blev hvert tredje sommerhus solgt på under 100 dage i 2014. Helt præcist 34 procent blev solgt på 100 dage eller derunder.

”På Sjælland og i Østjylland har der især været gode muligheder for et hurtigt sommerhussalg. Men når vi ser på, hvilke kommuner der får oftest får sommerhusene solgt på under 100 dage, så er det værd at bemærke, at kommunerne med mange sommerhussalg er pænt repræsenterede”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Det er kommuner som fx Odsherred, Gribskov, Halsnæs, Bornholm og Varde, der ikke bare har en pæn portion sommerhussalg, men som også formår at få mange af dem ud over rampen på under 100 dage. I Varde blev 29,9 procent af sommerhusene solgt på under 100 dage, mens Halsnæs kan prale med, at knap 50 procent af sommerhusene blev solgt på under 100 dage.

Andel af solgte sommerhuse (Boligsiden.dk)

Hvert fjerde sommerhus solgt på 81 dage

Er man ude efter et endnu hurtigere sommerhussalg, skal man vide, at hvert fjerde sommerhus blev solgt på maksimalt 81 dage i 2014. De hurtigst sælgende sommerhuse kan man altså skille sig af med på under tre måneder. Til gengæld tog den langsomst sælgende fjerdedel flere år om at blive solgt.

”Med de meget forskellige salgstider kan det være svært at vide, hvad man skal forvente, når man sætter sit sommerhus til salg. Men en rettesnor er, at har man et rimelig velholdt, mindre sommerhus i et populært område, så bliver det solgt hurtigere end det store sommerhus, der enten er eksklusivt og meget dyrt, eller som er i dårlig stand og ligger langt fra de typiske sommerhusområder. Mit gæt er, at man som sommerhusejer har en fin fornemmelse af, hvor på skalaen man ligger, og ellers skal man tale med de lokale ejendomsmæglere og få et bud på en realistisk salgstid”, siger Birgit Daetz

Kategorier

Salgstid

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.