Boligsidens Markedsindeks: Januar lægger ud med stigende boligpriser

Foto: Boligsiden

Boligmarkedet lægger ambitiøst ud i 2015, hvor salgspriserne steg på både villaer og ejerlejligheder, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for januar.

Der er ingen vinterfornemmelser at spore på boligmarkedet, hvor salgspriserne i januar steg som på en forårsdag. Salgspriserne på villaer steg med 0,6 procent sammenlignet med måneden før, og salgspriserne ligger nu 4,1 procent over niveauet i januar 2014. Salgspriserne på ejerlejligheder steg med én procent fra måneden før.

”Om vinteren plejer boligmarkedet at gå lidt i stå og afvente foråret, og de seneste tre år er salgsprisen på villaer faktisk faldet i januar måned. Men ikke i år. Der er ingen tvivl om, at renten, der fortsætter med at styrtdykke, spiller en afgørende rolle for både købelysten og salgspriserne”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Stadig mindre i rabat på bolighandlen

I januar fik villakøberne det samme i nedslag som måneden før, men nedslaget på ejerlejligheder faldt med 2,2 procent fra december til januar.

”Ligesom det er overraskende, at renten bliver ved med at falde, er det også bemærkelsesværdigt, at nedslaget fortsætter nedad. Men en del af forklaringen skal findes i, at sælgerne er blevet mere realistiske omkring udbudsprisen, og samtidig kan den øgede handelsaktivitet, vi så i 2014, også have spillet ind. Når der er markant flere købere på markedet, hænger prisnedslagene ikke på træerne”, siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Boligmarkedet i 2015 lægger virkelig hårdt ud, og både priser og nedslag viser tænder. Der er lagt i kakkelovnen til et spændende år, hvor man som køber skal balancere lysten til at slå hurtigt til med et realitetstjek af den bolig, man står over for at skulle købe”, siger Birgit Daetz.

I januar blev der i gennemsnit givet nedslag på 555 kroner pr. kvadratmeter, når en ejerlejlighed blev handlet. Nedslaget lå på 589 kroner pr. kvadratmeter for villaer.

Stigende salgstider

Det eneste tegn på, at det vitterligt er januar, er salgstiderne, der helt efter bogen steg. Dog holdt stigningen sig på 0,7 og 0,4 procent for henholdsvis villaer og ejerlejligheder. Det er noget mindre end de stigninger på 2-4 procent, vi har set de seneste år. I januar 2015 tog det i gennemsnit 214 dage at sælge en villa og 121 dage at sælge en ejerlejlighed.

Boligsidens Markedsindeks kan du se, hvordan det er gået udviklingen for solgte boliger i din kommune.