Afslutningen på håndværkerfradraget stopper ikke vores byggeplaner

Fradrag for haandvaerkerarbejde udloeber til nytaar
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Brugerundersøgelse   27. januar 2015   ·   2 MIN

Håndværkerfradraget kan ikke længere søges i 2015, men det får ikke boligejere til at lægge om- og tilbygningsplanerne på hylden. En undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk antyder, at renoveringsplanerne er lige så omfattende som for et år siden.

      

Efter alt at dømme kommer der lige så mange nye køkkener, badeværelser, carporte og tilbygninger i 2015 som i 2014 – også selvom håndværkerfradraget ikke længere kan søges i år. Det viser en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk. Her angiver 20 procent, at de har planlagt nyt køkken eller bad, 10 procent går med planer om nyt tag, 9 procent har planlagt en ny carport mens 11 procent vil lave en tilbygning i år. Og dermed er andelen af boliginteresserede med byggeplaner lige så stor som for et år siden, hvor samme spørgsmål blev stillet på Boligsiden.dk.

”I den samlede pris for et nyt badeværelse udgjorde håndværkerfradraget blot en lille andel. Der er ingen tvivl om, at folk har været glade for at få et tilskud, men det har ikke været nok til, at det afholder dem fra at bygge om eller til, nu hvor tilskuddet ikke er der længere”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Håndværkerfradraget gjorde, at boligejere kunne trække en del af arbejdslønnen til fx forbedringer i hjemmet fra i skat.

Nyt tag kan bedst betale sig

Vi har altså lige så mange ønsker til vores bolig som sidste år, og det er nyt køkken eller bad, der står øverst på ønskelisten for de fleste.

Nyt køkken og bad er noget af det, der kan give boligejerne størst glæde i hverdagen, men står valget mellem at få lagt nyt tag eller få nyt køkken, bør man vælge taget – i hvert fald hvis man har planer om at sælge boligen inden for en overskuelig årrække. Der er nemlig større sandsynlighed for, at det nye tag øger værdien på boligen, mere end det nye køkken gør.

En tidligere undersøgelse blandt Boligsidens brugere viser, at mens 75 procent gerne vil betale ekstra for den bolig, de skal købe, hvis boligen har et nyt tag, er kun 49 procent villige til at betale ekstra, hvis der er nyt køkken.

Læs også: To ud af tre betaler gerne ekstra for nyt tag, når de køber bolig

Læs også: Kan det betale sig at få nyt køkken, før du sælger

Læs også: Nyt køkken gør ikke din bolig mere værd

Fakta: Sådan gjorde vi:

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 11. – 22. januar spørgsmålet: ”Hvad har du af byggeplaner for dit hus i 2015?” 937 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Hvad har du af byggeplaner for dit hus i 2015 (Boligsiden.dk)

Kategorier

Brugerundersøgelse

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.