To ud af tre betaler gerne ekstra for et nyt tag, når de køber bolig

Foto: Boligsiden

De fleste er villige til at betale ekstra for boligen, hvis den har et nyt tag. Og mange lægger gerne over 70.000 kroner oveni, viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Når vi går på boligjagt, nøjes vi ikke med at se på standen af gulve og køkkener. Vi kigger også op og vurderer taget. Og to ud af tre vil gerne betale ekstra for boligen, hvis taget er nyt. Det viser en undersøgelse blandt 947 brugere på Boligsiden.dk.

”Det et forståeligt, at mange vurderer et nyt tag højt. Et gammelt køkken kan man leve med, men er der huller i taget, må man få det lappet eller skiftet; man kan ikke bare lade stå til. Derfor er taget en nødvendighed i modsætning til det nye køkken, der er en bekvemmelighed, og derfor er taget og tagets stand også vigtigere end køkkenets”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I undersøgelsen svarede 68 procent, at de gerne vil betale ekstra for boligen, hvis den har nyt tag, 25 procent vil ikke betale ekstra, og 7 procent er i tvivl. En tidligere undersøgelse blandt Boligsidens brugere viser, at kun knap hver anden vil betale ekstra for boligen, hvis den har et nyt køkken.

Mange betaler gerne tagets pris

Blandt dem, der gerne vil betale ekstra for nyt tag, svarerede knap en tredjedel, at de gerne vil betale over 70.000 kroner ekstra for boligen, hvis taget er nyt. Afhængig af tagets størrelse og materialer er det godt på vej mod selve prisen for taget.

”Mange betaler gerne det meste af tagets pris, hvis de bare slipper for at skifte det selv. Det lader til, at køberne er realistiske omkring, hvad et nyt tag er værd, men at de altså også sætter pris på at slippe for bøvlet med at skifte det”, siger Birgit Daetz.

Hver fjerde vil ikke betale ekstra

En fjerdedel af dem, der deltog i undersøgelsen, vil dog ikke betale ekstra for et nyt tag. Overvejer man at købe en lejlighed, vil mange sikkert sætte pris på, at taget på ejendommen er nyt, men man ved også, at man ikke står alene med udgiften, når taget skal skiftes. Derfor er man som køber måske mere tilbøjelig til ikke at tillægge taget og dets stand så stor betydning.

For villaerne gælder det, at prisen på taget på meget billige boliger kan ende med at udgøre en stor del af husets værdi. Skulle man betale ekstra for boligen med nyt tag i de områder, kan det måske øge prisen med mere, end huset reelt er værd og kan sælges for igen.

”I områder med meget lave boligpriser er det svært at få prisen igen for fx nye køkkener og badeværelser. Det samme gælder tilbygninger, fordi prisen for at bygge kan være højere end den pris, man kan få for de ekstra kvadratmeter. Men uanset om man vil det eller ej, kan man blive nødt til at skifte taget, hvis det er slidt op, og så må man håbe, at man som sælger selv har fået glæde af det i en tid, inden man sælger”, siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi:

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 24. november – 1. december spørgsmålet: ”Hvor meget er du villig til at betale ekstra, hvis boligen, du skal købe, har et nyt tag?” 947 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Find mere om