Rekord fra 2014: En salgstid på otte år

Boligsiden har kigget tilbage på året, der gik, og fundet de mest spektakulære rekorder. Blandt dem er der fx huset, der blev solgt efter otte år på boligmarkedet.

Året, der gik, har ikke bare budt et rekordhøjt boligsalg sammenlignet med de fire foregående år. Det har også budt på medvind til husejerne og fortsatte positive takter for lejlighedsejerne. Letter man på låget til kassen med helt særlige bolighandler, vil man dog finde en række andre og mere spektakulære rekorder for året, der er gået.

”Vi arbejder tit med statistik og gennemsnit, når vi ser på boligmarkedet, for det giver mest mening, hvis man skal se på generelle tendenser. Men den gennemsnitlige handel og den gennemsnitlige bolig findes næsten ikke, og når vi dykker ned i rekorderne, bliver det meget tydeligt, at gennemsnittet dækker over mange spændende enkeltsager” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Salgstid på otte år

En af de helt særlige rekorder er villaen på Tygstrupvej 21B i Vestervig, der blev solgt efter mere end otte år på Boligsiden.dk. En meget vedholdende mægler fik boligen ud over rampen i december 2014 og kunne lukke sagen med en salgstid på 2.978 dage. Jesper Bisgaard Larsen fra EDC Hurup Thy bekræfter, at det i sidste ende var prisen, der gjorde udslaget.

”Ejeren af boligen har været villig til hele tiden at regulere prisen, og i sidste ende blev det afgørende for, at boligen blev solgt”, siger Jesper Bisgaard Larsen, der fortæller at det ikke har været den nemmeste bolig at få solgt.

”I det her tilfælde har det ikke kun handlet om boligen men også om omgivelserne. Der har været rigtig meget rod på ejendommen ved siden af, og det har gjort det sværere at få solgt villaen her. Men efter naboejendommen blev revet ned, så der i dag kun er en mark, blev villaen solgt”, siger Jesper Bisgaard Larsen.

At naboen har betydning bekræftes også af undersøgelser, der viser, at boligejere, der er nabo til kirker, industriområder eller sportsanlæg, må forvente at få lidt mindre for deres bolig, mens man kan lægge til prisen, hvis man bor ved siden af strand eller sø.

Læs også: Industriområder og sportsanlæg betyder rabat på boligprisen

Læs også: Huspriserne falder tæt på kirken

Læs også: Naturen trækker boligpriserne op

Prisfald på over 60 procent

Boligen i Vestervig blev sat til salg i bobleåret 2007, og her var udbudsprisen naturligvis sat efter boligmarkedet på daværende tidspunkt. Den 185 kvadratmeter store villa blev udbudt for 1,295 millioner kroner, men i de efterfølgende kriseår måtte udbudsprisen reguleres ned, i takt med at boligmarkedet stagnerede. Otte år efter er boligen solgt med en reduktion af udbudsprisen på over 60 procent.

”Det kan lyde af meget, men det var en anden tid i 2007. Priserne var højere, og det var optimismen også, især hos sælgerne. For mange var det en hårdt slag at opdage, at priserne bare faldt og faldt, og mange har skullet igennem en proces, hvor de har skullet vænne sig til tanken om, at boligen ikke længere var det værd, som den var en gang”, siger Birgit Daetz.

Find mere om