Så meget er boligpriserne steget i Københavns bydele

I flere af Københavns bydele er salgsprisen på en ejerlejlighed steget med over 4.000 kroner pr. kvadratmeter det seneste år, viser tal fra Boligsiden.dk. Priserne nærmer sig niveauet i 2006, men situationen er en anden.

Heldige københavnerne med ejerlejlighed i kvarteret omkring Nørrevold har tjent en lille halv million det seneste år bare ved at ligge på sofaen. Her er salgsprisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed nemlig steget med 5.562 kroner fra september 2013 til september 2014, og for en lejlighed på 80 kvadratmeter bliver det til en prisstigning på 445.000 kroner.

Med Kongens Enghave som eneste undtagelse er salgspriserne på ejerlejligheder steget i alle Københavnske bydele det seneste år, og især Nørrebro, Frederiksberg C og indre København har hævet sig højt over niveauet i 2013.

”Der er ingen tvivl om, at prisudviklingen er markant især i indre by og Frederiksberg C, hvor pusten til sammenligning er gået lidt af det ellers hippe Vesterbro. Til gengæld ser det ud til, at Ørestaden er være kommet op i gear; her er priserne steget med over 3.000 kroner pr. kvadratmeter”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Her er priserne steget mest

Prisen på en kvadratmeter er steget mest i Nørrevold-kvarteret, der sammen Indre by, Nørrebro, Frederiksberg C, Holmen, Islandsbrygge og Christianshavn alle har oplevet prisstigninger på over 4.000 kroner pr. solgte kvadratmeter det seneste år. Her er salgsprisen kommet op i knap 40.000 kroner pr. kvadratmeter for en lejlighed på Holmen, men prisen er på lidt mere beskedne 28.000 kroner pr. kvadratmeter på Nørrebro.

Er der en ny prisboble på vej?

I Københavns Kommune toppede salgspriserne på ejerlejligheder i oktober 2006, hvor en kvadratmeter blev solgt for 33.700 kroner i gennemsnit. Salgspriserne i Frederiksberg Kommune toppede i maj samme år og lå på det tidspunkt på 36.400 kroner pr. kvadratmeter.

I september i år lå de gennemsnitlige salgspriser på 30.000 kroner og 33.300 kroner pr. kvadratmeter i henholdsvis København og Frederiksberg kommuner. Med den nuværende prisudvikling er der dermed ikke langt op til bobleniveauet i 2006. Alligevel er der ingen grund til panik.

”Der sket et demografisk skred i danskernes boligvaner siden bobleåret 2006. På de syv år der er gået, er tendensen til, at folk flytter fra land til by, kraftigt forstærket. Det betyder, at den reelle efterspørgsel efter boliger i København er øget markant siden 2006, og intet tyder på, at der kommer en bølge ud af byerne. En reel efterspørgsel efter boliger fastholder interessen og også priserne. Så kan det meget vel være, at priserne stagnerer på et tidspunkt eller endda falder lidt, men lige nu er der intet, der tyder på, at der er en prisudvikling, der ikke kan holde”, siger Birgit Daetz.

Prisudvilking på ejerlejligheder i København og Frederiksberg kommuner