Fitnessrummet er penge værd

Flere vil have større bolig under krisen (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligtyper   14. november 2014   ·   2 MIN

Et fitnessrum i villaen kan næsten få udbudsprisen op i det dobbelte. Boligsiden.dk har kigget ind i de ekstra rum i villaen.

Køber du en villa af en anseelig størrelse, kan vælge at lave et fitnessrum i et af værelserne. Og det er ikke en dårlig ide, for hvor en almindelig villa i gennemsnit bliver udbudt for 13.100 kroner pr. kvadratmeter, bliver villaer med fitnessrum udbudt for 24.200 kroner pr. kvadratmeter. Hvad er det der sker, når en kvadratmeter bliver 11.000 kroner mere værd?

”Har man et fitnessrum, har man plads nok. Det er nok den primære baggrund for de høje kvadratmeterpriser for boliger med fitnessrum”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Dernæst er et fitnessrum som regel indenfor i boligen, mens et hobbyrum typisk vil være i en garage eller tilbygning. Fitnessrummet er altså reelle kvadratmeter, man i princippet også kunne bruge til alt muligt andet. Dernæst kan man også overveje, om det kun er den mere velbeslåede del af befolkningen, der overhovedet få den idé at lave et fitnessrum”, siger Birgit Daetz.

Fitnessrum kræver typisk godt med plads, da selv et enkelt løbebånd fylder godt i landskabet. Samtidig vil små rum hurtigt blive klaustrofobiske og ikke mindst tilduggede, når du svedende kaster dig over kondicykel eller trainer. Skal du lave et fitnessrum, skal du overveje ventilation og udluftningsmuligheder og ikke mindst tænke på, at du måske vil have noget pænt at se på, hvis du skal træne længe. Har du mulighed for at bruge et rum med glasfacade ud til haven, vil du uden tvivl få brugt din maskiner mere, end hvis du gemmer dig selv væk i et lille, lukket rum. I så fald får du brug for noget spændende kunst på væggen eller måske et tv.

Tre spektakulære boliger med fitnessrum

Attemosevej 49, 2840 Holte http://www.boligsiden.dk/salg/994833393/

Spændende kæmpevilla i attraktivt kvarter i Søllerød. 264 kvadratmeter bolig og 102 kvadratmeter kælder. Og fitnessrum – det er der naturligvis, her placeret i den høje kælder med klinkegulv og gulvvarme. Fra kondicyklen kan du skele ind i vinkælderen, der ligger i det tilstødende rum, og måske bliver du fristet til at forbrænde nogle ekstra kalorier, som du kan få igen på vinkontoen senere. Udbudspris: 14.995.000 kr.

Ellehammersvej 129, 9430 Vadum http://www.boligsiden.dk/salg/866256006/

Stor villa på 200 kvadratmeter med jordvarme, solceller og et fint energimærke A. Boligen er gennemgribende moderniseret, og der er såmænd blevet plads til et fitnessrum også. Rummet er semi-åbent, så du har masser af lys og luft og på ingen måde føler dig lukket inde. Udbudspris: 3.048.000 kr.

Troensevej 31, 5700 Svendborg http://www.boligsiden.dk/salg/371115982/

Storslået ejendom med 213 kvadratmeter bolig der derudover har flere hundrede kvadratmeter fritids/erhvervsarealer for slet ikke at tale om de 40.000 kvadratmeter tilhørende jord. Selvfølgelig er der også her et stor fitnessrum med udsigt. Udbudspris: 29.500.000 kr.