10 tegn på, at du er klar til at flytte

Lejlighed, København, Køb, Salg, Overdragelse, Førstegangskøbere, Flytte, Flyttekasser, Opgang, Trappe, Ung (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Information   20. november 2014   ·   3 MIN

Det kan være hårdt, dyrt og trættende at flytte. Men nogle gange er det bare nødvendigt. Se tegnene på, at du skal i gang med at folde flyttekasser.

Din familie og venner har måske set det før dig. Alle tegn peger i retning af, at du er vokset fra dit hjem, og at det er på tide til at finde noget andet.

”Nogle gange ser man det ikke selv, når man står midt i det hele. Men der kan være både praktiske og økonomiske grunde til, at det er på tide at rykke teltpælene op. Nogle gange handler det også om, at man bare ikke gider at bruge hver weekend på at slå græs og reparere tag – og så er det på tide at flytte i lejlighed”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Test dig selv herunder, og se, om du er klar til at flytte.

 1. Familie med vokseværk

Boligen var perfekt, da det bare var dig og din partner. Så fik I det første barn, og det var super. Nu er der flere børn, og du står i kø til badeværelset hver morgen. Du drømmer om en særskilt teenageafdeling og et arbejdsværelse, hvor du kan være dig selv. Det er så afgjort på tide, at du får skiftet den lille lejlighed ud med en bolig i passende størrelse. 28 procent af Boligsiden.dk’s brugere flytter for at få mere plads. Dermed er mere plads den hyppigste årsag til en flytning.

Læs også: Derfor flytter vi

2. Ungerne er fløjet fra reden

Er dét, der tidligere var børnenes værelser, fyldt med rod? Kan du ikke huske, hvornår du sidst har været derinde med støvsugeren? Er huset bare blevet for stort, er det på tide at flytte i noget mindre og mere overkommeligt.

3. Fra single til double

Du har skiftet singletilværelsen ud med et parforhold, der holder. Nu bor I sammen i din lille etværelseslejlighed, hvor du selv kun lige akkurat har plads til dine ting. Det er på tide at finde et fælles, større hjem, hvor der er plads til jer begge.

4. Aldrig mere skovle sne

Sidste vinter lovede du dig selv, at du aldrig ville skovle sne igen. Men du bor stadig i villaen med Verdens Længste Indkørsel. Det er på tide at komme videre – og dét før sneen falder.

5. Indfri drømmen om walkin closet og garage

Det går godt på jobbet, og din karriere kører på skinner. Du overklikker internettet for at se på designerkøkkener, walkin closets og opvarmede garager. Alt tyder på, at du er klar til at komme videre og indfri nogle af dine boligdrømme.

6. Sidste dag på jobbet

Du er gået på pension og er klar til at starte et nyt kapitel i din tilværelse. Måske har dine drømme og behov ændret sig, og du er klar til at flytte fra det lille hus på landet til en ældrevenlig lejlighed i byen.

7. Lavvande i kassen

Terminerne hænger dig langt ud af halsen, du lever på en sten og vender hver en øre. Måske er det på tide at sælge den skønne, men dyre, bolig og flytte i noget billigere, der giver dig luft i økonomien og fred i sjælen.

8. Slut med at pendle

Bruger du timevis i toget eller bilen hver dag for at komme frem og tilbage på arbejde? Hvis du kan se dig selv i samme virksomhed et godt stykke ud i fremtiden, er det måske på tide at flytte tættere på og spare dig selv for timevis af motorvejskø eller frugtesløs venten på perronen.

9. Gør-det-selv-træthed

Det er weekend, og du skal igen lappe et hul i taget, fikse panelet, der er gået løs, rode med afløbet og banke det gulvbræt fast, der altid går løs. Hænger gør-det-selv-projekterne dig langt ud af halsen, er det måske på tide at flytte i et nyere hus, der kræver minimal vedligeholdelse eller endda i lejlighed, hvor du ikke selv står for det udvendige vedligehold.

10. Penge på kontoen

Du har brugt en menneskealder på at spare op i dit hus. Nu er det på tide at sælge, flytte i noget billigere og indfri det, du har sparet op. Få penge på kontoen, og giv dig selv lov til at spendere penge på rejser, ny bil, et lækkert amerikanerkøleskab eller hvad du nu går og drømmer om.

Kategorier

Information