Vi betaler mere for sommerhuset på naturgrunden

Natur, Sommer, Sommerhus, Hede (Foto: Christina Kristensen - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   27. oktober 2014   ·   2 MIN

Naturgrunden er ikke bare nem og næsten vedligeholdelsesfri. Den giver os også alt, hvad vi ønsker os af sommerhuset, og det betaler vi gerne lidt ekstra for, viser tal fra Boligsiden.dk.

 

Glem alt om græsslåmaskinen, om havearbejde i din ferie og dårlig samvittighed over mangel på samme. Er dit sommerhus placeret på en naturgrund, er der åbenlyse fordele for dig som sommerhusejer. Vedligeholdet af grunden er minimal, og du kan bruge tiden på at slappe af eller ligge på stranden.

Samtidig viser en undersøgelse fra 2009 af danskernes sommerhusvaner, at det for 54 procent af de adspurgte er vigtigt at komme tættere på naturen, når de tager ud i deres sommerhus. Ifølge undersøgelsen betyder det især at opsøge og opleve naturen, hvilket man i høj grad gør, når man går ture og altså ikke er på sommerhusets grund.

De naturglade sommerhusgæster kan dog få hele pakken med, hvis de køber et hus på en naturgrund, og de betaler gerne lidt ekstra for det.

For mange er sommerhustilværelsen noget andet end livet i helårsboligen. Naturgrunden markerer meget tydeligt, at nu er familien et andet sted, og det kan det gøre det nemmere at slappe af og føle, at man er kommet væk fra hverdagen.

Naturen er mest værd i Region Sjælland

På landsplan udbydes sommerhuse på naturgrund for 1.262 kroner mere pr. kvadratmeter end andre sommerhuse.

”I Region Sjælland betaler man dog gerne 2.433 kroner mere pr. kvadratmeter for sommerhuset, hvis det ligger på en naturgrund. Det svarer til, at prisen stiger med små 200.000 kroner for et sommerhus på 80 kvadratmeter, hvis naturen er lige uden for vinduet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Natur med rabat i Midtjylland

Men ikke alle steder i landet, er man så imponeret over naturen, at man betaler ekstra for den. Midtjyderne lægger som de eneste udbudsprisen lavere, hvis sommerhuset ligger på en naturgrund. Dog er der ikke meget at spare, men udbudsprisen er små 200 kroner lavere pr. kvadratmeter for de naturlige sommerhuse. Det bliver altså ikke mere end til en rabat på 15.000 kroner for sommerhuset på 80 kvadratmeter.

Spektakulære naturgrunde

Møllehusvej 36, 6857 Blåvand http://www.boligsiden.dk/salg/671971109/

Sommerhuset her ligger på en naturgrund, der støder direkte ud til et fredet område. Her er der natur for alle pengene. Udbudspris: 1.675.000 kr.

Klitvejen 91, 7741 Frøstrup http://www.boligsiden.dk/salg/324380550/

Dette sommerhus ligger på en små 20.000 kvadratmeter stor naturgrund, der ligger op til en lille sø. Her kan du blive dus med traner, ørne og krondyr. Udbudspris: 1.600.000 kr.

Fredskovvej Øst 2, 4480 Store Fuglede http://www.boligsiden.dk/salg/271399540/

Dejlig naturgrund med højt græs og tæer til at spænde hængekøjen ud imellem. Tjek også satellitbilledet på kortet og se, hvor mange træer, der er på grundene i området. Samtidig er havet kun et par hundrede meter væk. Udbudspris: 895.000 kr.

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.