Roskilde og Horsens i kapløb om titlen som danmarksmester

Villakvarter. Foto David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   17. september 2014   ·   2 MIN

8700 Horsens og 4000 Roskilde har på skift været Danmarks mest boligsælgende kommune, viser opgørelse fra Boligsiden.dk. Roskilde har taget føringen i år.

Hvis der er noget, de kan i Roskilde og Horsens, så er det at sælge boliger. Faktisk er der ikke nogen steder i Danmark, der sælger lige så mange villaer og rækkehuse som i 8700 Horsens og 4000 Roskilde. Siden 2010 har de to byer på skift indtaget førstepladsen som Danmarks bedst sælgende postnummer.

”Siden 2010 har Horsens solgt mest i de lige år, mens Roskilde har ligget i top i de ulige. I år er det så at sige Horsens tur, men som det ser ud nu, ligger Roskilde i spidsen med 311 salg af villaer og rækkehuse mod Horsens 290 salg”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Andre har aspireret til titlen som danmarksmester i boligsalg, og blandt andre 6000 Kolding, 7400 Herning og 8600 Silkeborg har ligget med helt i toppen, men har altså ikke kunnet slå Roskilde og Horsens af pinden de seneste år.

Tæt løb i 2014

Sidste år var der 82 bolighandler fra Roskildes førsteplads ned til Horsens som nummer to. Nu er Horsens lige i hælene og er blot 21 salg efter den eftertragtede førsteplads, og meget kan ske på årets sidste måneder.

Antallet af handler lå sidste år rigtig højt. Roskilde trak sejren hjem med 495 handler alene på villaer og rækkehuse, mens Horsens mønstrede 413 salg, og Silkeborg lå nummer tre med 390 salg.

Stort udbud står bag mange salg

Ikke overraskende er det et stort udbud af boliger, der resulterer i, at postnumre som 4000 Roskilde og 8700 Horsens sælger så mange huse hvert år.

”Det er klart, at de helt små postnumre i indre København eksempelvis ikke kan være med i konkurrencen, da områderne er for små til at kunne trække så stort et antal handler – og desuden er der kun meget få villaer og rækkehuse. Både Horsens og Roskilde scorer højt på udbud, men i år er det eksempelvis 8600 Silkeborg, der har flest villaer og rækkehuse til salg, mens Silkeborg alligevel blot ligger som nummer fire over postnumre med flest salg”, siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Det kan være en selvforstærkende effekt, når der er gang i boligmarkedet. Så får boligejerne mod på at sætte boligen til salg, og køberne er ikke bange for at købe. I områder med mindre aktivitet på boligmarkedet, kan især købere frygte en fastlåst situation, hvor de ikke kan komme af med boligen ved et senere salg, og så vil nogle være tilbageholdende med at købe. Når der er gang i markedet, gør det køberne mere modige”, siger Birgit Daetz.

Se videoen om Horsens og Roskildes succes

Fakta

Bedst sælgende postnumre 2010 – 2014

Bedst sælgende postnumre 2010-2014 (Boligsiden.dk)


Postnumre 2010 – 2014 med flest nye villaer/rækkehuse 201 – 2014

Postnumre 2010-2014 med flest nye villaer/rækkehuse (Boligsiden.dk) 

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284.

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.