Kastrup er det nye sort

Hus, villa, parcelhus, villavej, hæk, tag. Foto: David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   21. september 2014   ·   2 MIN

En villavej i Kastrup er Danmarks p.t. mest eftertragtede vej at bo på. Her bliver villaerne solgt på bare 48 dage i gennemsnit, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

 

Ryumgårdvej ligger i Kastrup sådan cirka midt på Amager. Her er naboen Kalvebod Fælled, og derudover huser nabolaget Ismageriet, der siden 2005 har solgt hjemmelavet is. På fem minutter kan man cykle til metrostationen Vestamager, og så er man på Kongens Nytorv på 15 minutter. Og ja, så er Ryumgårdvej Danmarks mest eftertragtede vej, hvor villaerne bliver solgt hurtigere end noget andet sted i landet. 48 dage tager det i gennemsnit at sælge en villa på den populære vej i Kastrup, og alene i år er der solgt seks huse.

”Beliggenheden tæt på København kombineret med at være nabo til naturen og ikke langt fra vandet, tiltrækker mange. Samtidig er priserne rimelige set i forhold til resten af københavnsområdet”, siger Birgit Daetz ,der er kommunikationsdirektør for Bolgisiden.dk.

 

Det hurtigst sælgende trekløver

Årets hidtil hurtigst sælgende veje danner til sammen et lidt aparte trekløver. Mens førstepladsen altså er en villavej på Amager, er andenpladsen Kikhanebakken i Holte, hvor salgspriserne på villaerne i gennemsnit ligger over fem millioner kroner. Tredjepladsen ligger så langt vestpå, som man kan komme, og indtages af Kystparken i Esbjerg, hvor der alene i 2014 er solgt syv villaer.

Alle tre veje ligger et stykke væk fra centrum af de nærliggende byer. De ligger i nærheden af natur i form af grønne områder eller vandet, og de er alle en del af etablerede villakvarterer.

Eftertragtede adresser giver høje priser

Et blik på listen over de hurtigst sælgende villaveje afslører, at her er der ingen foræringer for den sultne boligkøber. På landsplan koster en villa i gennemsnit 11.431 kroner pr. kvadratmeter, men kun én vej på listen her, har et prisniveau, der ligger under landsgennemsnittet.

”Vejene her hører absolut ikke til de billigste i landet. Med vejen i Rønne som undtagelse, ligger kvadratmeterpriserne alle et godt stykke over landsgennemsnittet. Men når efterspørgslen er stor, stiger priserne typisk også. Og så trækker prisen på nybyggeri også priserne op”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Top 10: Hurtigst sælgende veje med villaer i 2014

top 10 hurtigst sælgende veje med villaer i 2014 (Boligsiden.dk)

Sådan gjorde vi

Vi har set på veje, hvor der er solgt mindst seks villaer i 2014. Kvadratmeterprisen er beregnet ud fra boligarealet.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Top 10: På disse veje sælger husene sig selv
12. september 2020   ·   2 MIN
Rekordregn: Her er markedets vildeste boliger
1. september 2020   ·   2 MIN
Vil corona påvirke vores valg af realkreditlån?
21. september 2020   ·   3 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646