Boligsidens Markedsindeks: Lejlighedspriserne holder sig i ro

Trods studiestart og pres på lejlighederne i de store byer holder lejlighedspriserne sig helt i ro. En national prisudvikling på 0,0 procent fra juli til august viser en overraskende stilstand på et tidspunkt, hvor lejlighederne ellers er i høj kurs. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks .

De nyeste tal fra boligmarkedet i august måned viser en bemærkelsesværdig stilstand i prisudviklingen på ejerlejligheder. Salgsprisen udviklede sig med præcist 0,0 procent fra juli til august måned på landsplan. Region Hovedstaden oplevede dog en lille stigning på 0,7 procent.

”Normalt ligger salgspriserne på ejerlejligheder i august markant over niveauet i januar måned. Det gør de dog ikke i år. Priserne har ikke løftet sig så meget, som de foregående år, og tallene fra august viser, at lejlighedsmarkedet i høj grad hopper på stedet lige nu”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Boligmarkedet på 113 sekunder: Se videon her

Prisfald i Aarhus, Aalborg og Odense

Intet tyder altså på, at lejlighedsmarkedet er ved at bukke under for de mange nye studerende. I både Aarhus, Aalborg og Odense kommuner er salgspriserne på ejerlejligheder faldet fra juli til august. Det største fald er i Odense med 1,7 procent, mens ejerlejlighederne i Aarhus er faldet 1,4 procent i pris. I Aalborg er salgspriserne faldet 0,3 procent.

”Københavns Kommune har som den eneste af de store studiebyer en prisstigning, men den ligger blot på 0,6 procent. Der er altså tale om en meget beskeden stigning på en tid på året, hvor vi normalt ser større opadgående udsving”, siger Birgit Daetz.

De kommuner, hvor salgspriserne er steget mest på lejligheder fra juli til august, er:

  1. Vejle (6,5 procent)
  2. Helsingør (5,5 procent)
  3. Hillerød (4,5 procent)
  4. Herning (2,8 procent)
  5. Furesø (2,7 procent)

Huspriserne falder

Også huspriserne tog sig en puster i august måned. På landsplan faldt salgsprisen på villaer og rækkehuse med 0,9 procent, og samtlige regioner har oplevet et fald i priserne i august måned.

Salgstiden falder dog stadig pænt på villaerne, og det tog i gennemsnit 203 dage at få solgt en villa i august. Det er et fald på 2,8 procent siden måneden før.

Samtidig slår husejerne lidt mindre af prisen, når handlen skal på plads. I august blev nedslaget 0,4 procent mindre, hvilket gjorde, at nedslaget i gennemsnit lå på 613 kroner pr. kvadratmeter.

Se hele Boligsidens Markedsindeks her.

Boligsidens Markedsindeks: Nøgletal for august 2014

Ændringerne viser forskellen mellem august 2014 og august 2013.

Du får hele overblikket over markedet for solgte boliger på Boligsidens Markedsindeks her.

Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.