2014 slår rekord i hurtige andelsboligsalg

Lejligheder Foto Knut Nägele - kn.dk (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   29. september 2014   ·   2 MIN

Det tager ikke mere end en god uge, før til salg-skiltet kan tages af hver fjerde andelsbolig. 2014 har til dato budt på historisk korte salgstider på andelsmarkedet, viser tal fra Boligsiden.dk.

Mange andelsboliger når dårligt at blive sat til salg, før de er solgt og taget af markedet igen. I august blev hver fjerde andelsbolig solgt på bare 10 dage, og det er endda en anelse langsommere end i flere af årets foregående måneder, hvor salgstiden i gennemsnit har været helt nede på otte dage for de hurtigst sælgende andelsboliger.

”Fra januar til august har det i gennemsnit taget 9,5 dage at sælge de hurtigst sælgende andelsboliger. Det gik stærkest i marts, hvor det blot tog 8 dage i gennemsnit for de hurtigst sælgende, og langsomst i januar, hvor salgstiden var oppe på 12 dage for de hurtigst sælgende andelsboliger”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

2014 har kappet en uge af salgstiden

I 2013 blev hver fjerde andelsbolig solgt på 16 dage i perioden januar til august; altså en uge mere end vi har set i år, og fra 2009 og frem til i dag er det ikke gået så hurtigt med andelsboligsalget, som det er i år.

I den tunge ende af salgsstatistikken ligger den fjerdel af andelsboligerne, der er længst tid om at blive solgt. De langsomste 25 procent har i gennemsnit ligget til salg i 286 dage, før til salg-skiltet kan tages af. Det svarer til den tid, det i gennemsnit tager at sælge et almindeligt sommerhus.

”Selv de længste salgstider for andelsboligerne er korte, når man sammenligner med resten af boligmarkedet”, siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”De kraftigt stigende priser på ejerlejlighedsmarkedet har igen gjort andelene til et attraktivt alternativ, men som altid bør man være varsom, når man køber andelsbolig, og få en uvildig rådgiver til at tjekke foreningens regnskab, vedtægter m.v., så man som køber ved, hvad købet kommer til at betyde for ens egen privatøkonomi – også på sigt”, siger Birgit Daetz.

Gns. salgstid for de hurtigst sælgende andelsboliger i perioden jan. – aug. (afrundet)

2009: 26 dage

2010: 27 dage

2011: 21 dage

2012: 19 dage

2013: 16 dage

2014: 10 dage

Fakta: Sådan gjorde vi

Vi har delt andelsbolighandlerne op i fire lige store grupper sorteret efter salgstid. Vi har i denne artikel fokuseret på den hurtigst og langsomst sælgende fjerdedel.

 

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284.

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.