Boligsidens Markedsindeks: Højeste huspriser siden 2011

Flere vil have større bolig under krisen (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Pressemeddelelser   6. august 2014   ·   2 MIN

Huspriserne på landsplan er de højeste siden 2011. I fem kommuner er huspriserne på det højeste niveau siden 2010, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks fra juli. 

Igen i juli måned steg salgsprisen på villaer og rækkehuse med 0,1 procent, og med en gennemsnitlig salgspris i juli på 11.527 kroner pr. kvadratmeter har huspriserne nu nået det højeste niveau siden 2011. Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for juli.

”Huspriserne har spiret længe, men det har været svært at se, om det ville blive til noget for alvor. Nu står villamarkedet så i fuldt flor, og salgsprisen for en gennemsnitsvilla er i dag 1,8 millioner kroner, hvilket er det højeste siden 2011”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Fem kommuner havde i juli måned de højeste salgspriser på villaer, siden Boligsidens Markedsindeks blev lanceret i januar 2010. Det er København, Tårnby, Hvidovre, Ishøj og Furesø Kommune, og flere andre kommuner er ikke langt efter”, siger Birgit Daetz.

De blomstrende villapriser følges op af et fortsat fald i salgstiden. I juli måned faldt salgstiden med 2,8 procent, og det tog 208 dage i gennemsnit at få solgt en villa.

Se Boligsidens Markedsindeks som Video

Lejlighedspriserne steg i juli

Også salgsprisen på ejerlejligheder steg i juli måned. Priserne steg med 0,2 procent på landsplan sammenlignet med måneden før, og blandt lejlighederne ser man således samme tendens som på villamarkedet.Prisen pr. kvadratmeter lå i juli måned på 22.017 kroner i gennemsnit på landsplan.

”På landsplan er kvadratmeterprisen på ejerlejligheder nu også den højeste siden 2010. Region Hovedstaden står stadig for de højeste priser, hvor en kvadratmeter kan købes for 25.346 kroner. Det er dog et lille fald på 0,3 procent fra juni til juli”, siger Birgit Daetz.

Månedens højdespringer var Region Midtjylland, hvor prisen på ejerlejligheder steg med 3,8 procent siden måneden før.

Salgstiden for en lejlighed lå i juli måned på 120 dage i gennemsnit. Det er et fald på 0,5 procent siden måneden før.

Se hele Boligsidens Markedsindeks her.

Boligsidens Markedsindeks: Nøgletal for august 2014

Ændringerne viser forskellen mellem juli 2014 og juli 2013.

Boligsidens Markedsindeks - ændringer juli 2014 (Boligsiden.dk)

 

Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.

 

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284.