Villaer på Sommervej sælges hurtigst

Villa / Hus / Vand / Træ (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligomsætning   13. juli 2014   ·   2 MIN

Husene på Sommervej sælges over dobbelt så hurtigt som husene på Decembervej, Efterårsvej, Februarvej og Januarvej, viser tal fra Boligsiden.dk. Men du lader dig da ikke lokke af navnet, vel?

Det er klart, at du køber bolig ud fra kriterier om pris, beliggenhed, boligens stand, afstand til skole, arbejde og så videre. Med hvad vejen hedder, du kommer til at bo på, det er da lige meget, ikke?

Åbenbart ikke. Noget tyder nemlig på, at navnet har langt større betydning, end de fleste vil indrømme. Blandt årstidsvejene er Sommervej den adresse, der trækker mest i os, når vi skal købe villa. Det lugter langt væk af lune aftener i haven, biernes summen, fuglekvidder og egern i havens gamle træer. Sommervej er ubetinget den vej med et årstids- eller månedsnavn, der sælges hurtigst. Villaerne på Sommervej sælges på blot 98 dage i gennemsnit, og det er langt under gennemsnittet for de andre årstidsveje.

Nærmeste konkurrent til Sommervej er Aprilvej med sine 122 dage, men derfra går det støt opad med salgstiden. Længst tid tager det på Januarvej, hvor gennesmsnittet ligger på 432 dage, men også Decembervej, Efterårsvej og Februarvej har alle salgstider på over 200 dage.

”Der er noget herlighedsværdi over et positivt klingende vejnavn. Det lyder rart og gør os godt tilpas. En tidligere undersøgelse blandt Boligsiden.dks brugere viser, at 27 procent af de boligsøgende har prøvet at forelske sig i en bolig med samme symptomer, som hvis man var forelsket i en person. Der er mange følelser involveret i et boligkøb, og derfor har selve fornemmelsen af vejnavnet også betydning – men måske mere end de fleste går og tror”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Læs også: Vi forelsker os i vores boliger

Så lang tid tager salget (villaer)

Sommervej                       98 dage

Aprilvej                              122 dage

Majvej                                125 dage

Augustvej                          130 dage

Forårsvej                           131 dage

Novembervej                    134 dage

Julivej                                143 dage

Septembervej                   148 dage

Vintervej                           152 dage

Junivej                               157 dage

Martsvej                            161 dage

Oktobervej                        184 dage

Februarvej                        205 dage

Efterårsvej                        209 dage

Decembervej                    210 dage

Januarvej                          432 dage

Sådan gjorde vi

Tallene bygger på mæglerindberettede handler til Boligsiden.dk med salgsdato i 2010 eller senere.