Boligsidens Markedsindeks: Boligmarkedet i juni har fortsat pil opad

Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

I juni måned pegede pilene stadig opad på boligmarkedet. Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. Prisstigninger på både villaer og ejerlejligheder bliver fulgt op af markant faldende salgstider.

De svagt stigende boligpriser ser ud til at have bidt sig godt og grundigt fast. Igen i juni måned steg salgspriserne på både villaer og ejerlejligheder. Villaerne steg med 0,5 procent og ejerlejlighederne med 0,9 procent på landsplan, viser nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks.

De positive tendenser i prisudviklingen bliver fulgt op af markante fald i salgstiderne. I juni måned faldt salgstiden for villaer med 4,5 procent og med hele 6,4 procent for ejerlejligheder. Det tager nu i gennemsnit 214 dage at sælge en villa og 121 dage at sælge en ejerlejlighed.

”I juni faldt salgstiden for villaer i samtlige regioner i landet, og alle regioner har haft et fald på mindst 3,5 procent. Det er en meget klar tendens, der også følges op af et fortsat fald i de nedslag, der bliver givet, når boligerne handles”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Nedslagene blev i juni måned 2,1 procent mindre for villaer og 4,6 procent mindre for ejerlejligheder.

Fem kommuner har fald i salgstiden på over 20 procent

Nordfyns er den kommune, der skar mest af salgstiden for villaer i juni. Her skrumpede salgstiden med 32 procent sammenlignet med måneden før. Men også Brøndby Kommune oplevede et fald på over 30 procent, mens Billund, Aalborg og Faxe kommuner alle lå med et fald på over 20 procent. Med Nordfyns som undtagelsen ligger den gennemsnitlige salgstid for disse kommuner nu også markant under landsgennemsnittet på 214 dage.

Den laveste salgstid finder man dog i Københavns Kommune, hvor det i juni måned blot tog 81 dage at få solgt en villa; et fald på godt 11 procent siden måneden før.

”I maj så vi også et fald i salgstiderne, men faldet i juni er større. Generelt kan vi dog se, at markedet er meget stabilt. Vi har set de samme tendenser med stigende priser og faldende salgstider siden april måned for både villaer og ejerlejligheder”, siger Birgit Daetz.

Boligsidens Markedsindeks: Nøgletal for juni 2014

Ændringerne viser forskellen mellem juni 2014 og juni 2013.

Boligsden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.

Få overblikket over udviklingen i dit område på her.