Sejerø har de billigste solskinstimer

sommerhus

Foto: Boligsiden.

Skal du have mest sol for pengene, skal du købe sommerhus i Eskebjerg på Sejerø. Hornbæk topper listen med den dyreste timepris på solskin. Boligsidens solskinsindeks guider dig til det billigste og mest solrige sommerhuskøb.

Sol og vind er på ingen måde fordelt lige på Danmarkskortet. For at give solhungrende og prisbevidste sommerhuskøbere et pejlemærke til deres boligjagt, har Boligsiden.dk lavet et solskinsindeks, der krydser DMIs optegnelser over antallet af solskinstimer med udbudspriserne på sommerhusene i samme områder.

”Man har nu en gang mest glæde af sit sommerhus, hvis vejret også er godt. Antallet af solskinstimer svinger fra 1.356 timer, hvor der er mindst sol, til 1.680 timer, hvor der er mest. Det er en forskel på 324 timers solskin på et år. Udbudspriserne på sommerhusene svinger fra 600.000 kroner til 4,2 millioner kroner, så det er ikke helt lige gyldigt, hvor solen kaster sine stråler, når man står og skal købe sommerhus”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Billigst på Sejerø

Eskebjerg på Sejerø har 1.581 solskinstimer om året, men endnu mere overbevisende er det, at sommerhusene her gennemsnitligt udbydes for under 600.000 kroner. En tur med lommeregneren kan dermed udråbe Eskebjerg til at have Danmarks billigste solskin til en pris af 374 kroner pr. time. Og så ligger de fleste sommerhuse endda få hundrede meter fra kysten.

Lolland tager både anden, tredje og fjerdeplads over de billige solskinstimer med områderne Nakskov, Horslunde og Errindlev. Her ligger priserne fra 387 til 401 kroner pr. time sol. Dermed er Lolland et af de steder i landet, der har det største sammenhængende område med billige solskinstimer. Sidst men ikke mindst kommer Mern nordøst for Vordingborg ind på en femteplads med en timepris på 402 kroner.

Dyrest i Hornbæk

I den dyre ende ligger eksklusive Hornbæk, der har godt med sol, men som også tager sig betalt for det. 2.752 kroner koster en time med sol på næsen, og det er ikke meget billigere i det nærliggende Tisvildeleje. Her ligger timeprisen på 2.449 kroner.

Køge slår Blåvand ud af listen

Der er dog ikke uvæsentlige rokereringer blandt områderne med de fem dyreste timepriser for sol. Sammenholder man timeprisen i 2012 med den i 2014, har Køge noget overraskende slået det populære sommerhusområde Blåvand af pinden på top fem over de dyreste timer. En time sol i Blåvand er faldet fra en pris på 1.919 kroner i 2012 til 1.447 kroner her i 2014, så er du vild med Vesterhavet, er det et prisfald, der er værd at tage med.

Det er også værd at bemærke, at solen i Skagen på Danmarks top er blevet billigere. Over de seneste to år er solskinsprisen i Skagen faldet fra 2.672 kroner pr. time til 1.997 kroner pr. time.

Mest sol over Gudhjem

Og så må vi ikke glemme Solskinsøen. Gudhjem er rent faktisk det sommerhusområde, der har allerflest solskinstimer, nemlig 1.680 af slagsen på et år. Kombineret med rimelige sommerhuspriser giver det en timepris på 583 kroner for Gudhjemsk sol. Men Gudhjem har hele Nordjylland halsende efter sig, for nordjyske sommerhusområder som Skagen, Bindslev, Ålbæk, Strandby, Frederikshavn og Jerup har 1.674 solskinstimer om året til varierende timepriser. Den billigste nordjyske sol befinder sig i Frederikshavn, hvor timeprisen er nede på 676 kroner.

Find mere om