Så meget koster sommerhuset i vandkanten

Strand, Vand, Hav, Sand, Sommer, Forår (Foto: Dorthe Haurum - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligtyper   17. juni 2014   ·   2 MIN

Den gode beliggenhed koster. Dermed skal du typisk også slagte den store sparegris, hvis du prioriterer et sommerhus, der ligger under 100 meter fra vandet. Boligsiden.dk tjekker sommerhuspriserne i vandkanten.

Det er det ultimative sommerhus for de fleste: Det, der ligger i første række ud mod vandet, hvor udsigten er uhindret ud over bølgen blå. Her ligger sommerhusene med de store panoramavinduer og højtliggende terrasser, så udsigten kan indtages både ude og inde. Nogle har egen nedgang til stranden og måske endda en privat badebro. Stuerne er store, og lysindfaldet fænomenalt, når solen strømmer ind og vandspejlet reflekteres på de hvide vægge. Og hvad skal den så koste, denne drøm af et sommerhus?

”De tørre tal viser, at sommerhuse under 100 meter fra kysten, udbydes for godt 30.000 kroner pr. kvadratmeter. Det er voldsomt meget, når det gennemsnitlige sommerhus sælges for 13.697 kroner pr. kvadratmeter”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk,og fortsætter:

”Hvis der var standardpriser på sommerhuse, ville vi nok alle vælge dét, der lå helt ud til vandet. Men boligmarkedet er reguleret af udbud og efterspørgsel, og der er rift om de gode beliggenheder og altid nogle, der har de fornødne millioner til at betale”.

Og dermed kunne man tro, at drømmesommerhusene i vandkanten forbeholdt en velhavende, sluttet skare. Men der er undtagelser, der bekræfter reglen.

Sommerhus ved vandet for 335.000 kroner

I al ubemærkethed har Køge, Faxe og Lolland Kommuner indtaget førstepladsen på en liste, de færreste ved eksisterer. Nemlig listen over de billigste sommerhuse under 100 meter fra kysten, hvor priserne starter ved bare 335.000 kroner for hele herligheden.

Der er ikke noget galt med husene her, men de opfylder ikke helt drømmen om de store panoramavinduer og højtliggende terrasser med vue ud over vandet. Til gengæld ligger de alle under den magiske 100 meters grænse fra kysten.

Det billigste sommerhus under 100 meter fra kysten ligger på Strandvejen 157 i Køge. Et mindre træsommerhus tæt på børnevenlig badestrand og is-huset i Køge. Her er der hverken langt til by, skov eller strand. Huset er ikke prangende og ligger på en lejet grund, men beliggenheden fejler ikke noget. Udbudspris: 325.000 kr.

Luksus i Hornbæk for 26 millioner

Det dyreste sommerhus, der ligger under 100 meter fra vandet, ligger på Nordre Strandvej 496A i Hornbæk. Det er præcis det hus, du drømmer om på toppen af skrænten med panoramaudsigt ud over vandet fra både værelser og terrasse. Her er der flere hundrede imponerende boligkvadratmeter med vinkælder, Provence landkøkken og teakplanker på terrassen. Kvadratmeterprisen ligger her på over 75.000 kroner, og hele herligheden udbydes for 26 millioner kroner.

Kategorier

Boligtyper

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.