Stadig flere køber lejligheder over prisen

Salgspriserne på ejerlejligheder er stabiliseret (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   1. maj 2014   ·   2 MIN

Antallet af lejligheder solgt på overbud er steget siden 2012. En opgørelse fra Boligsiden.dk over salget i første kvartal viser, at tendens fortsætter med fuld fart.

Er du for alvor blevet forelsket i en lejlighed, der er til salg, kan du risikere at skulle betale ekstra for at få den. Selvom 65 procent af ejerlejlighederne blev solgt med et prisnedslag i første kvartal af 2014, endte 5,4 procent af salgene med, at køber skulle betale mere end udbudsprisen. Det er en stor stigning alene fra 2013, hvor 4,7 procent af ejerlejlighederne blev solgt over prisen. Tilbage i 2012 blev kun 3 procent af ejerlejlighederne solgt på overbud, og i 2011 var det 2,7 procent.

”Det, der er værd at bide mærke i her, er, at salgspriserne på ejerlejlighederne lå stille i vintermånederne december, januar og februar. Først i marts begyndte de at stige en lille smule med 0,5 procent fra måneden før. Så priserne har ligget stille, men andelen af overbud fortsætter med at stige og har ikke været påvirket af de stagnerende vinterpriser”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Noget tyder altså på, at ejerlejlighedsmarkedet ikke for alvor er gået i dvale, men blot har taget en vinterpause på prisudviklingen.

Marts måned tæt på rekord

I marts måned blev 6,2 procent af ejerlejlighederne solgt over prisen, og det er tæt på rekord. Siden januar 2009, hvor Boligsiden.dk begyndte at registrere andelen af boliger solgt på overbud, har der kun været en større andel af ejerlejligheder solgt over prisen i marts 2013. Her blev hele 6,8 procent solgt på overbud.

Til gengæld blev der lagt mere oven i prisen i år. I marts måtte ivrige lejlighedskøbere lægge 5,6 procent oven i prisen i gennemsnit, når de købte på overbud, mens de i marts 2013 kunne nøjes med 4,1 procent ekstra i pengeposen.

Ejerlejligheder solgt over udbudsprisen (Boligsiden.dk)

 Også overbud på villaer

Også villaejere køber over prisen. I 2013 endte 1,7 procent af villahandlerne med et overbud, mens 2,1 procent af villahandlerne endte med et overbud i 2014. Januar lå top med en andel af overbud på 2,5 procent. I februar faldt andelen til 2,1 procent, og i marts var andelen af overbud nede på 1,6 procent, dvs. lavere end gennemsnittet for 2013.