Få miniputhuse og store kasser

Ifoelge boligsiden.dk var der stor geografisk spredning i husprisernes udvikling i 2012 (Foto: Ingelise Juul - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Udbud   23. maj 2014   ·   2 MIN

Har man bare brug for et lille hus, kan man komme på noget af en boligjagt. Men endnu sværere bliver det, hvis man vil have en virkelig stor kasse. Boligsiden.dk har tjekket husene på markedet.

Tager man en tur rundt på de danske villaveje, og kører man lidt rundt i landet, vil man se, at husene i høj grad matcher den såkaldt almindelige families behov. Hvert andet hus, der blev solgt sidste år, var mellem 100 og 150 kvadratmeter og kan altså rumme et forældrepar og en pode eller to. Og det er jo ganske praktisk.

Men er man på jagt efter bare et lille hus, er der længere mellem snapsene. Kun 14 procent af de huse, der blev solgt sidste år, holdt sig under 100 kvadratmeter. Men endnu sværere bliver det, hvis man har brug for mere end 200 kvadratmeter. Under 3 procent af de huse, der blev solgt sidste år, matcher det kriterium.

”Det er rigtigt, at et overvejende flertal af husene holder sig inden for en størrelse på 100-200 kvadratmeter. Men det er nu også de færreste, der enten har brug for mere plads, eller insisterer på at ville have et miniputhus, så boligparken må siges at matche behovet ganske godt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Se villaer på over 200 kvadratmeter

Se villaer på under 100 kvadratmeter

Populær størrelse

Andre tegn på at villaerne mellem 100 og 150 kvadratmeter vitterligt er populære, finder vi ved at kigge på ligge- og salgstider samt prisnedslagene. Villaerne med den gennemsnitlige størrelse har den korteste liggetid, og salgstiderne hører til de korte – kun slået marginalt af villaerne under 100 kvadratmeter. Og de prisnedslag, der bliver givet, er mindst på villaerne mellem 100 og 150 kvadratmeter. Der er ikke helt så meget at forhandle om, når man køber en eftertragtet vare.

Sådan finder du drømmehuset

Kan du ikke stille dig tilfreds med at bladre igennem de huse, der er til salg i det område, hvor du gerne vil bo, kan du med en lille indsats indsnævre feltet betragteligt og få en mere præcis søgning. Ved at bruge avanceret søg på Boligsiden.dk kan du angive præcis hvor stort, du ønsker, huset skal være, fx mellem 90 og 120 kvadratmeter. Du kan også angive, hvilket energimærke huset mindst skal have, og kan markere, om der skal være brændeovn.

Gå til avanceret søg og find din drømmebolig

Kategorier

Udbud

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.