Boligsidens Markedsindeks: Stigende huspriser i april

Hus, villa (Boligsiden.dk) (Foto - Jan Erik Olsen)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   7. maj 2014   ·   2 MIN

Foråret har ramt boligmarkedet. Det har resulteret i en positiv udvikling, hvor kvadratmeterprisen på villaer nu er den højeste siden september 2011. Samtidig tager det kortere tid at sælge sin bolig, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks fra april 2014.

I april steg villapriserne med hele 0,7 procent sammenlignet med måneden før. Dermed fortsætter huspriserne deres positive udvikling. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris lå i april på 11.364 kroner. Det er det højeste niveau siden september 2011. Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for april.

”Boligsælgerne får som regel mere i lommerne på denne tid af året sammenlignet med vintermånederne. Men trods begyndelsen på højsæsonen for boligsalg ser vi i år et meget stabilt villa-marked, hvor priserne igen i april er steget i stort set alle regioner og nu ligger på prisniveauet for sensommeren 2011,” siger Birgit Daetz, der kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Se Boligsidens Markedsindeks som video 

Hurtigere boligsalg i hele landet

Salgstiden på villaer faldt i gennemsnit med 2,3 procent på landsplan i april, og alle regioner oplevede samtidig et fald i salgstiden. Dermed tager det i dag 226 dage i gennemsnit at sælge sin villa. Hurtigst går det i Region Hovedstaden, hvor salgstiden faldt med 4,2 procent i april og landede på 155 dage – altså ca. fem måneder. Resten af landet har længere salgstider, der spænder fra 225 dage i Region Midtjylland til 260 dage i Region Nordjylland.

”Villaerne sælges fortsat hurtigere, og inddeler vi villahandlerne op i fire lige store dele, alt efter hvor hurtigt de er blevet solgt. Blev den hurtigste fjerdedel af villaerne i april solgt på blot tre uger i gennemsnit. Det er den hurtigste salgstid, vi har registreret, siden vi begyndte at måle i januar 2009,” siger Birgit Daetz.

Ejerlejlighederne har også fået forårsfornemmelser, idet salgspriserne steg med 0,8 procent i april, og salgstiden faldt med 4,1 procent på landsplan. Dermed tager det i dag ca. 4,5 måned i gennemsnit at sælge sin lejlighed og under 3,5 måned i Hovedstaden. Boligsiden.dk har flere end 76.000 boliger til salg og er Danmarks mest besøgte boligsite. 

 

Boligsidens Markedsindeks: Nøgletal for april 2014

salgstider og salgspriser april 2014 (Boligsiden.dk)

Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før. Klik dig ind på Boligsidens Markesindeks, hvis du ønsker at se, hvordan det går udviklingen i din kommune.

Kontaktperson:

Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284.

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.