Flere bolighandler i 2014

Foto: Boligsiden

En opgørelse fra Boligsiden.dk over bolighandlerne i første kvartal 2014 viser, at der er solgt flere boliger end i første kvartal 2013. Især handlen af ejerlejligheder er skudt godt i gang.

Der har været gang i boliggryden i år. Først kvartal har budt på flere bolighandler end i samme kvartal sidste år, og det gælder alle boligtyper. Men især ejerlejlighederne er rykket fra: Der er solgt 16 procent flere ejerlejligheder i år end i første kvartal 2013. Der har været 4 procent flere villahandler, og der er solgt 2 procent flere sommerhuse end i samme periode sidste år.

”Det er interessant at se, at der er handlet så mange flere ejerlejligheder. Priserne på ejerlejligheder lå stille i december, januar og februar, og man kunne have troet, at det var et tegn på, at luften var gået lidt af ballonen. Men når man ser på salgstallene, lader det ikke til at være tilfældet. Tvært i mod har mange måske brugt de – om end kortvarigt – stagnerende priser til at skynde sig at få en handel i hus”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Forventer flere bolighandler i 2014

Historisk set er første kvartal et af de mere rolige på boligmarkedet, og antallet af handler tager typisk til, som året skrider frem.

”Hvis boligmarkedet opfører sig, som det plejer, så vil antallet af bolighandler stige i løbet af året. Fortsætter tendensen, tyder alt på, at vi får en noget højere handelsaktivitet end i 2013”, siger Birgit Daetz.

Sommerhuse stadig ikke helt oppe i gear

2013 distancerede sig fra 2012 ved at have flere handler af både ejerlejligheder og villaer. Sommerhusene oplevede dog et fald i antallet af handler fra 2012 til 2013, og sommerhusmarkedet er stadig ikke helt oppe i gear. Selvom der er handlet flere sommerhuse i første kvartal 2014 end første kvartal 2013, ligger niveauet stadig lidt under første kvartal 2012.