Frygt for arbejdsløshed får os til at lægge penge til side

Fyrring / Opsagt (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Information   28. marts 2014   ·   2 MIN

Risikoen for at komme til at miste sit arbejde får mange til at lægge ekstra penge til side, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

 

Hvis der er noget, der kan få os til at lægge flere penge til side til at dække vores boligudgifter, så er det frygten for arbejdsløshed.  Hver femte svarer i en undersøgelse foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk, at frygten for arbejdsløshed har fået dem til at lægge flere penge til side til boligen.

”Mister man sit arbejde, mister mange en stor procentdel af indkomsten, selv hvis man går på dagpenge. Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis man bor alene og ikke deler boligudgifterne med nogen; så kan det være svært at få betalt terminen. Men flere burde måske være opmærksomme på renten og boligbeskatningen, der også kan give store forskydninger i privatøkonomien”, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

I undersøgelsen svarer 13 procent, at de er begyndt at lægge flere penge til side på grund af risiko for rentestigning, mens 12 procent lægger penge til side på grund af usikkerhed omkring boligbeskatningen. Mere end hver tredje svarer, at de ikke er begyndt at lægge flere penge til side.

Stigende energipriser bekymrer også

Også de stigende energipriser får os til at stramme livremmen. Hver tiende har svaret, at de lægger ekstra til side på grund af de stigende priser på varmt vand og lune stuer.

Energipriserne er noget, der optager os både i vores valg af bolig, men også når det kommer til vores privatøkonomi. Sidder man med et gammelt oliefyr, har man for længst opdaget, at prisen på fyringsolie ikke er, hvad den har været.

Man kan vælge at spare op, så man kan betale sine dyre olieregninger, eller man kan spare op til at skifte varmekilden ud. Hvis man skifter det gamle oliefyr ud med naturgas, fjernvarme eller jordvarme er der meget at spare på den årlige varmeregning, og udgiften til det nye anlæg, tjener sig ind.

Få frygter stormskader

Trods efterårets storme og alvorlige følgeskader, er kun to procent begyndt at lægge flere penge til side af frygt for at skulle bruge ekstra til at udbedre stormskader. Mange har en husforsikring, der dækker skaderne på huset som følge af en storm, og selvom der er en selvrisiko, behøver de fleste ikke spare op for at kunne dække det.

Fakta: Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk stillede vi i perioden  24. februar – 5. marts spørgsmålet: ” Hvilke omstændigheder har fået dig til at lægge flere penge til side til din bolig?” 774 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Hvilke omstændigheder har fået dig til at lægge flere penge til side til din bolig (Boligsiden.dk)

Kategorier

Information

 

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646