Tilliden til huspriserne stiger

Å, Sø, Kanal, Dam, Vand, Huse, Skov Træ, Efterår, Vinter, Villa (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Statistik   22. oktober 2013   ·   2 MIN

Hver anden tror, at huspriserne vil stige det næste halve år, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. Det er langt flere end i foråret.

Prisen på et almindeligt parcelhus vil stige i pris over det næste halve år. Det svarer hver anden i en undersøgelse Boligsiden.dk har lavet blandt sine brugere. I marts måned troede kun hver tredje, at huspriserne ville stige.

”Tilliden til boligmarkedet er øget markant hen over sommeren. Nu tror man på, at det for alvor er vendt – også for parcelhusene. Andelen, der tror på stigende priser, er øget markant. Og blandt dem er andelen, der tror, at priserne vil stige mere end 4 procent, næsten fordoblet”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

I marts måned troede næsten hver tredje, at huspriserne ville falde, mens det i dag kun drejer sig om mindre end hver femte. Tilbage i december 2012 troede langt mere end hver tredje, at huspriserne ville falde.

Svag stigning i de faktiske boligpriser

Optimismen har grobund i virkeligheden, da priserne på villaer og rækkehuse er steget, om end ganske svagt, siden marts. I marts lå salgsprisen på 11.062 kr. pr. kvadratmeter, mens de i september lå på 11.262 kr. pr. kvadratmeter. For et hus på 150 kvadratmeter svarer det til en samlet stigning på 30.000 kr. i salgsprisen.

For villaer og rækkehuse i Hovedstaden har stigningen været en smule større. Her er kvadratmeterpriserne gået fra 18.424 kr. i marts til 18.934 kr. i september.

Ser man på de seneste 12 måneder, er priserne på villaer og rækkehuse steget med 4,2 procent i Region Hovedstaden og 1,5 procent i landet som helhed.

”Sammenlignet med ejerlejlighederne har huspriserne slet ikke bevæget sig i samme tempo. Men der har været en stabil opadgående kurve, og historisk set følger huspriserne i kølvandet på lejlighedspriserne, så det er en velbegrundet optimisme, vi ser hos brugerne”, siger Birgit Daetz.

Fakta – Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 15. oktober – 21. oktober spørgsmålet ”Tror du, at prisen på et almindeligt parcelhus i Danmark om et halvt år vil være?” 1.423 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Undersøgelse: Tror du, at prisen på et almindeligt parcelhus i Danmark om et halvt år vil være... (Boligsiden.dk)

Resultat for marts 2013

Spirende optimisme på boligmarkedet (Boligsiden.dk)

Kategorier

Statistik