Tilliden til huspriserne stiger

Å, Sø, Kanal, Dam, Vand, Huse, Skov Træ, Efterår, Vinter, Villa (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Statistik   22. oktober 2013   ·   2 MIN

Hver anden tror, at huspriserne vil stige det næste halve år, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. Det er langt flere end i foråret.

Prisen på et almindeligt parcelhus vil stige i pris over det næste halve år. Det svarer hver anden i en undersøgelse Boligsiden.dk har lavet blandt sine brugere. I marts måned troede kun hver tredje, at huspriserne ville stige.

”Tilliden til boligmarkedet er øget markant hen over sommeren. Nu tror man på, at det for alvor er vendt – også for parcelhusene. Andelen, der tror på stigende priser, er øget markant. Og blandt dem er andelen, der tror, at priserne vil stige mere end 4 procent, næsten fordoblet”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

I marts måned troede næsten hver tredje, at huspriserne ville falde, mens det i dag kun drejer sig om mindre end hver femte. Tilbage i december 2012 troede langt mere end hver tredje, at huspriserne ville falde.

Svag stigning i de faktiske boligpriser

Optimismen har grobund i virkeligheden, da priserne på villaer og rækkehuse er steget, om end ganske svagt, siden marts. I marts lå salgsprisen på 11.062 kr. pr. kvadratmeter, mens de i september lå på 11.262 kr. pr. kvadratmeter. For et hus på 150 kvadratmeter svarer det til en samlet stigning på 30.000 kr. i salgsprisen.

For villaer og rækkehuse i Hovedstaden har stigningen været en smule større. Her er kvadratmeterpriserne gået fra 18.424 kr. i marts til 18.934 kr. i september.

Ser man på de seneste 12 måneder, er priserne på villaer og rækkehuse steget med 4,2 procent i Region Hovedstaden og 1,5 procent i landet som helhed.

”Sammenlignet med ejerlejlighederne har huspriserne slet ikke bevæget sig i samme tempo. Men der har været en stabil opadgående kurve, og historisk set følger huspriserne i kølvandet på lejlighedspriserne, så det er en velbegrundet optimisme, vi ser hos brugerne”, siger Birgit Daetz.

Fakta – Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 15. oktober – 21. oktober spørgsmålet ”Tror du, at prisen på et almindeligt parcelhus i Danmark om et halvt år vil være?” 1.423 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Undersøgelse: Tror du, at prisen på et almindeligt parcelhus i Danmark om et halvt år vil være... (Boligsiden.dk)

Resultat for marts 2013

Spirende optimisme på boligmarkedet (Boligsiden.dk)

Kategorier

Statistik

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.