Voksenguide til studiebyernes boligområder

Overvejer du at købe en studiebolig i København eller Aarhus til dit barn? Ryk væk fra centrum – uanset hvad poden siger. Boligsiden.dk. viser vej til de billigste bydele i studiebyerne.

Kollegie- og klubværelser hænger ikke på træerne. Og er man forældre til en af de mange tusinde unge, der starter på studiet i år, er det fristende at overveje muligheden for forældrekøb. Boligsiden.dk bringer i denne uge en række gode råd til dig, der overvejer at købe en studiebolig til poden.

I dag handler det om, hvor i København og Aarhus man finder de billigste lejligheder – og hvor meget man kan spare ved at kigge ud over bro-kvartererne i København og Aarhus C og N. Her er voksenguiden til dig, der ikke kender studiebyerne så godt og gerne vil finde en billig lejlighed til din søn eller datter.

Drop Københavns brokvarterer, og køb en cykel

Københavns Universitet har budt poden velkommen, og nu venter livet som hipster-studerende. Og så skal man da bo på Vesterbro! Eller på Christianshavn. Eller som minimum på Nørrebro. Hvis poden altså selv skulle bestemme. Og ikke betale.

Er man forældre til den kommende studerende, der drømmer om den fedeste københavnerlejlighed, er det her, man må holde på sine principper. For der kan være 10.000 kr. at spare pr. kvadratmeter ved at rykke ud i periferien af byen. Så er der endda råd til at give poden en cykel og en pumpe.

Vil du alligevel investere i en lejlighed på en af ”bro’erne”, er Nørrebro klart det billigste bud. Priserne holdes her nede under 23.000 kr. pr. kvadratmeter, og det skyldes nok primært den knap så festlige bydel Nordvest, hvor lejlighederne er billige, men hvor kvarteret måske ikke oser af hyggelig atmosfære. Synes du, 23.000 kr. pr. kvadratmeter lyder af meget, så skal du blot vide, at Vesterbros kvadratmeterpriser ligger over 26.000 kr. , og Indre by, Frederiksberg, Christianshavn og de andre supercentrale områder ligger lige omkring 30.000 kr. Kan du få poden overtalt til at bo i Husum små 10 km. nordvest for Rådhuspladsen, er priserne under 15.000 kr. pr. kvadratmeter. Husum er med andre ord lig med halv pris.

Der er så skønt i Brabrand

Skal poden tilbringe sine studieår på Aarhus Universitet, er et cykelkøb også et udmærket sted at starte. Og derefter kan kikkerten vendes til Brabrand vest for centrum, hvor kvadratmeterpriserne er under 15.000 kr. Højbjerg syd for centrum og Egå nord for er også gode bud – her holder priserne sig under 16.000 kr. Højbjerg gnubber ellers skuldre med Aarhus C, der tager titlen som den næstdyreste bydel i Aarhus med sine 25.700 kr. pr. kvadratmeter, så her kommer du tæt på, men sparer 10.000 kr. pr. kvadratmeter.

”Er man studerende, kan det lyde kedeligt ikke at skulle bo i centrum, men der er meget få små og billige lejligheder i både København og Aarhus. Rigtig mange af ens medstuderende vil derfor også være nødt til at bosætte sig uden for centrum, så der er gode chancer for, at man ikke er den eneste, der bor i omegnen”, siger Birgit Daetz, der kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk og fortsætter:

”Kan man spare 5.000 kr. pr. kvadratmeter ved at cykle lidt længere, svarer det trods alt til 350.000 kr. for en lejlighed på 70 kvadratmeter – og denne besparelse er jo også værd at tage med i overvejelserne”.