Hver anden dansker overvejer videoovervågning i hjemmet

Frygten for indbrud får os til at overveje videoovervågning. Hver anden overvejer eller har allerede installeret overvågning af hjemmet, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

Vi ved det godt: Vi skal bede naboen om at holde øje med vores hus, når vi er på ferie, og vi skal sørge for som minimum at huske at låse døren, lukke vinduerne og ikke lade stiger og haveredskaber ligge fremme, der kan bruges til indbrud. Vi kan endda få sikret vinduer og døre med ekstra låse og hasper.

Alligevel tænker hver anden dansker på at gå skridtet videre og få installeret videoovervågning for at forhindre indbrud – hvis de da ikke hører til de 10 procent, der allerede har sat et kamera op.

”Undersøgelsen viser, at danskerne er delt i to lejre. Halvdelen overvejer eller har allerede sat overvågning op, mens den anden halvdel ikke har eller ønsker at gøre det. Det harmonerer med de undersøgelser vi tidligere har lavet omkring frygten for indbrud. Her er vi også delt i to næsten lige store lejre, hvor halvdelen af os frygter indbrud”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Læs også: Hver anden frygter ikke indbrud

Tyder på færre sommerindbrud

Nordsjællands Politi oplyser, at der denne sommer er registreret færre indbrud end sidste år. Henrik Rasmussen fra Nordsjællands Politi kommenterer det lave antal indbrud til RudersdalAvis:

“Vi kan se en tendens, og det er, at vi ligger under, hvad vi kunne frygte, og også noget niveauet fra sidste år. Og vi ligger pænt under”.

Det Kriminalpræventive Råd oplyser, at december altid er den måned med flest indbrud, og at sommeren derfor ikke indtager førstepladsen på indbrudsskalaen. Samtidig oplyser rådet, at antallet af indbrud er faldet svagt i andet kvartal i år sammenlignet med andet kvartal sidste år.

Webcam i fuglekasser og overvågning af huset

Men netop den øgede opmærksomhed og påpasselighed omkring indbrud kan have været med til at reducere antallet. Og vores holdning til teknologi kan være med til at skubbe til beslutningen om at få sat overvågning op.

”Selvom det for nogle vil virke grænseoverskridende at sætte overvågning op, tror jeg også, at mange føler det helt naturligt. I dag tager vi billeder af alt og lægger det på nettet, vi kan købe fuglekasser med indbyggede webcams, så vi kan følge med i fugleungernes opvækst, og nogle har sat kamera op i stuen for at se, hvad hunden laver, når den er alene hjemme. Vi filmer og dokumenterer alt. Så det vil ikke være helt så fremmedartet længere at få et kamera op på huset. Og hvis man føler sig mere tryg ved at få sat overvågning op, så er skridtet ikke så stort”, siger Birgit Daetz.