Her er købers og sælgers paradis

Foto: Boligsiden

Sol og vind er ikke delt lige på boligmarkedet. Det seneste år er priserne steget med mere end 10 procent i fem af landets kommuner, mens de i syv kommuner er faldet med 10 procent eller mere, viser tal fra Boligsiden.dk . Se, hvor det lige nu er bedst at være køber, og hvor det er bedst at være sælger.

Stigende boligpriser får sælgerne til at klappe i hænderne og giver køberne rynker i panden. Men der er store regionale forskelle på, hvor det går op, og hvor det går ned.

”Det seneste år er priserne på villaer og rækkehuse steget 1,2 procent på landsplan, og sælgernes nedslag i prisen er blevet ni procent mindre. Samtidig er der færre huse til salg end sidste år. Man kunne derfor tro, at hushandlerne var blevet sælgers marked – men billedet skifter, afhængigt af hvor i landet man handler bolig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Siden sidste år har 39 af landets 98 kommuner oplevet fald i salgspriserne på villaer og rækkehuse. Af dem har hele syv kommuner et fald i salgspriserne, der er over 10 procent.

”Det er i kommunerne Middelfart, Vordingborg, Tønder, Odsherred, Hedensted, Lolland og Odder, at der er mulighed for at gøre en god handel, hvis man er på udkig efter et nyt hjem. Generelt har boligmarkedet været skånselsløst ved det sydlige Danmark. Her har man været hårdt ramt af faldende boligpriser og stigende liggetider og udbud,” siger Birgit Daetz.

Sælgers marked i hovedstaden

Skal man have solgt, har man gode kort på hånden i kommuner som Dragør, Rødovre, Skive, Gentofte og Gladsaxe. Her er huspriserne nemlig steget over 10 procent, og med Skive som undtagelse er prisnedslagene også blevet markant mindre. Rødovre har desuden landets næsthurtigste salgstid på bare 97 dage, kun overgået af Albertslund med 94 dage.

”Boligmarkedet er på vej op, og de steder, hvor de positive ændringer slår hurtigst igennem, er i omegnskommunerne til København. Her står man godt, hvis man skal sælge, men det er en dyr fornøjelse at købe – især hvis man er førstegangskøber og ikke har en eventuel fortjeneste fra et salg i lommen,” siger Birgit Daetz.

Find mere om