Rift om mindre andelsboliger

Gult vindue / Byen / Lejlighed (Boligsiden.dk)
Birgit Daetz
Kommunikationsdirektør
Skrevet af Birgit Daetz
Kommunikationsdirektør
GEM ARTIKEL    Uncategorized   1. juni 2013   ·   2 MIN

Andelsboligen på 40-80 kvadratmeter blev solgt på i gennemsnit kun 103 dage. Rekord hurtigt for de mest efterspurgte andelsboliger

Hver anden andelsbolig, der blev solgt inden for det seneste år, var mellem 40 og 80 kvadratmeter – helt nøjagtig var det 56%. At der er rift om de eftertragtede andelsboliger understreges netop også af de korte salgstider. Det fremgår af en statistik fra Boligsiden.dk.

”Vores data bygger på indberetninger fra ejendomsmæglerne. De sender oplysninger til os, når de har gennemført en handel. Knap fire ud af ti andelsboliger er mellem 80 og 120 kvadratmeter, og disse lejligheder sælges på 132 dage – altså en måneds tid langsommere end de mindre lejligheder.” Sådan siger Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk og fortsætter ”Når man ser på en studielejlighed, er det naturligt også at skele til andelslejligheden. Det er netop det, der sker, viser Boligsidens salgstal.”

”Da vi satte vores andelsbolig til salg, var der stor efterspørgsel efter lejligheden, som er på 59 kvadratmeter. Det har taget os en måned at sælge den”, siger A. Trumulis, ”Vi var fra start af meget fortrøstningsfulde, idet alle mæglere, vi havde kontakt med, havde mange interesserede køberemner efter lejligheder i den størrelse.”

De største andelsboliger kræver ekstra betænkningstid

”Hvis vi ser på de store andelsboliger på over 200 kvadratmeter tog det et halvt år at sælge disse. Eftersom priserne ligger omkring 2,8 mio. kr., er køberskaren en del mindre end for de små lejligheder, og det vil heller ikke være så oplagt at erhverve en stor lejlighed som alternativ til forældrekøb af en lejlighed. De drejer sig også kun om knap 20 handler af store lejligheder set på årsbasis”, fortæller Birgit Daetz.

Se også: Studiebolig – andel eller ejerlejlighed

Rift om mindre andelsboliger

 

Sådan gjorde vi:

Det seneste år har ejendomsmæglerne handlet knap 8.000 andelsboliger. Flere end 93% af disse er mellem 40 og 119 kvadratmeter. Den gennemsnitlige salgstid er beregnet ud fra salgstiden hos mægler, der gennemførte boligsalget.

Kategorier

Uncategorized

Emner

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.