Spirende optimisme på boligmarkedet

Hver anden villa staar til salg i mindst 200 dage (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   4. april 2013   ·   1 MIN

Flere tror på svagt stigende priser på parcelhusene, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

Mundvigene vender op i et forsigtigt smil, når det handler om boligmarkedet. 2 ud af 3 blandt Boligsiden.dks brugere tror på uændrede eller stigende priser på parcelhuse, hvis de skal kigge et halvt år frem i krystalkuglen. 7,5 % tror på prisstigninger på over 4 %.

Flere af os har højere forventninger

Sammenlignet med december 2012, tror 8 % flere på uændrede eller stigende priser på parcelhuse.

”Optimismekurven er for opadgående”, udtaler Birgit Daetz, kommunikationsdirektør på Boligsiden.dk., og fortsætter: ”I december 2012 troede 62 % af alle adspurgte på uændrede eller stigende priser på parcelhuse, hvis de skulle se et halvt år frem. Nu tror 70 % på uændrede eller stigende priser”.

Andelen af pessimister er samtidig faldet. Hvor 15 % i december 2012 forudså prisfald på mere end 4 %, er det kun 11 %, der i dag forventer prisfald i den størrelsesorden.

 

Mens vi venter på parcelhusene

Mens priserne på ejerlejlighederne er steget betragteligt over det seneste år, lader parcellerne vente på sig. ”Kurven har været svagt stigende og afspejler i virkeligheden forventningerne ganske godt”, siger Birgit Daetz, der dog tror på, at parcellerne også følger med: ”Historisk set plejer markedet for ejerlejligheder at vise vejen. Villaerne følger trop, men ændringen kommer senere. Så optimismen er ikke ubegrundet”, afslutter hun.

Her kommer tallene fra

På Boligsiden.dk lå spørgsmålet ”Tror du, at prisen på et almindeligt parcelhus i Danmark om et år vil være”:

  • Mere end 4 % lavere
  • 1-4 % lavere
  • Uændret (mellem 1 % prisfald og 1 % prisstigning)
  • 1-4 % højere
  • mere end 4 % højere

1.370 personer svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Spirende optimisme på boligmarkedet (Boligsiden.dk)

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.