Lodtrækning afløser klassiske tvangsauktioner

Hus (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   1. april 2013   ·   3 MIN

Det har været svært for almindelige købere at købe hus på tvangsauktion. Systemet ser nu endelig ud til at blive forenklet, og man kan snart købe husene via simpel lodtrækning.

———————————

OPDATERING TIRSDAG D. 2. APRIL 2013

Det er med en lille portion beklagelse, at vi må meddele, at store dele af nedenstående nyhed ikke er i overensstemmelse med virkeligheden. Efter at have vendt et blad i kalenderen, må vi sande, at det endnu ikke er tid til tvangstombola, og huskøbere i 2012 heller ikke deltager i lodtrækningen om et sommerhus. Til gengæld er det ganske vist, at man i øjeblikket diskuterer ændringer i annonceringsformen for tvangsauktioner for at gøre det mere gennemskueligt for potentielle købere at købe på tvangsauktion.

Boligsiden.dk håber vi, at alle har haft en dejlig og spasfuld 1. april.

———————————

Vi kender til tvangsauktioner og ved, at her kan man gøre en rigtig god handel. Men for mange har tvangsauktionerne også været en jungle, og det har været uigennemskueligt, hvordan man kunne deltage og købe en bolig. 3 ud af 4 svarer i en undersøgelse på Boligsiden.dk, at de ikke ved, hvordan man køber huse på tvangsauktion eller aldrig har overvejet at købe på tvangsauktion.

I forbindelse med den netop vedtagne ændring i annonceringsformen af tvangsauktioner, er der stillet forslag om også at ændre retsplejeloven. Dette er for at kunne gennemføre gennemgribende ændringer i hele måden husene handles på. De klassiske auktioner skal afløses af det, der har fået navnet tvangsuddeling, eller tvangstombola, som det hurtigt er blevet kaldt i krogene på Borgen.

 

Lodtrækning er fair

Systemet går i al sin enkelhed ud på, at boliger, der skal sælges på tvangsuddeling, først bliver prissat, lagt i en pulje og får et nummer. Er man interesseret i en bolig, skal man trække et nummer i den nummerserie, hvor boligen befinder sig. Er man heldig, trækker man vindernummeret, og får lov til at købe boligen til den fastsatte pris.

”Det er revolution af boligmarkedet”, udtaler Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør på Boligsiden.dk. ”Det har i mange år været så kompliceret at købe på tvangsauktion, og det ser ud til at vi  nu endelig får et system, der er fair og til at gå til for almindelige mennesker. Alle kan deltage, og man ved, hvad man går ind til. Jeg synes, det er en kæmpe forbedring af et forældet system, der burde have været lavet om for længe siden”, forsætter hun.

 

Ekstra bonus til huskøberne i 2012

For at gøre opmærksom på den nye ordning, har man skudt penge i et reklamestunt, der vil gøre mange boligkøbere kisteglad: Alle, der har købt villa eller rækkehus i 2012 får nemlig automatisk et lod i en særtrækning om et sommerhus, som en heldig vinder kan få kvit og frit. Det gratis hus er tænkt som anerkendelse af de boligkøbere, der har været med til at holde markedet i gang i gennem 2012. Lodtrækningen finder sted 1. april. Vinderen offentliggøres samme dag på Boligsiden.dk.

”Særtrækningen er en rigtig god måde til at øge kendskabet til ordningen”, udtaler Birgit Daetz, der også affejer kritikken fra enkelte kværulanter, der er utilfredse med, at det udlovede sommerhus ligger i Regstrup. ”Jeg synes ærlig talt, folk skal slappe lidt af. De kan få et gratis sommerhus, og Regstrup er et dejligt område. Ønsker man bolig i en anden by, kan man jo bare få et lod til en af de officielle tvangsuddelinger – så kan man selv bestemme. Og så betaler man, ligesom alle andre”, afslutter hun.

Ordningen om tvangsuddelinger forventes vedtaget i andet kvartal af 2013.

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.