Boligsidens Markedsindeks: Prisstigninger på sommerhuse i marts

Foto: Boligsiden

Der er mange sommerhuse til salg. Priserne er steget med 1 procent den seneste måned, men sælgerne giver stadig pæne nedslag på gennemsnitligt 125.000 kr. Det kan være et godt tidspunkt at købe sommerhus på, viser nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks

Overvejer du en sommer i eget sommerhus? Så er tiden måske inde til at finde din nye sommerresidens.

”Vi kan se, at sommerhusene den seneste måned er blevet over en procent dyrere, og den stigning plejer historisk set at fortsætte de næste måneder. I forhold til sidste år ligger priserne mere end to procent højere. Der kan derfor være en fordel i at købe nu og ikke vente, hvis man har planer om en sommer i eget sommerhus”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Forhandlingsparate sælgere

Selvom priserne generelt er stigende, skal man nu ikke lade sig afskrække. Sommerhuse er nemlig den hustype, hvor du vil have størst succes med at prutte om prisen. Sommerhussælgerne er yderst imødekommende og villige til at forhandle, og de er ikke blege for at give klækkelige nedslag i prisen.

”I gennemsnit bliver der slået 1.487 kr. af prisen pr. kvadratmeter, når der handles sommerhuse. Det er over dobbelt så meget, som man kan forvente i afslag på andre boligtyper. Til sammenligning bliver der slået 720 kr. pr. kvadratmeter af villaer og rækkehuse og bare 659 kr. pr. kvadratmeter, hvis man køber en ejerlejlighed”, fortæller Birgit Daetz.

Lange salgstider og stædige nordjyder

De lange salgstider på sommerhuse kan både gøre sælgerne møre og forhandlingsvillige – eller mere stædige, lader det til. Der er nemlig en vis sammenhæng mellem salgstider og prisnedslagenes størrelse. I gennemsnit tager det knapt et år, eller 329 dage, at komme af med sommerhuset, hvilket i sig selv er ret meget sammenlignet med alle andre boligtyper.

”I Nordjylland er den gennemsnitlige salgstid helt oppe på 458 dage. Men det er måske også fordi, nordjyderne er dem, der er mindst forhandlingsvillige og slår mindst af prisen, når handlen skal igennem. I Region Syddanmark, hvor man giver de største nedslag i prisen, sælger man markant hurtigere med et gennemsnit på 313 dage. Det er en afvejning, man må gøre sig som sælger”, konstaterer Birgit Daetz.

Fakta fra Boligsidens Markedsindeks:

Villaer:

  • Priserne har set på landsplan været svagt stigende. Med en kvadratmeterpris på 11.094 kr. ligger priserne knap 1 procent over niveauet fra februar og over 1 procent højere end sidste år.
  • De seneste tolv måneder steg priserne mest omkring de store byer med 3,4 %, 4,5% og 2,3% i Hovedstaden, Midtjylland og Nordjylland.
  • Derimod faldt priserne i forhold til sidste år i Region Syddanmark med mere end 5%.
  • Over hele landet er nedslaget blevet mindre såvel målt i forhold til sidste år som i forhold til februar 2013.
  • Salgstiden for villaerne er blevet kortere det seneste år i Region Hovedstaden, hvor den nu ligger på 172 dage.

Ejerlejligheder:

  • Priserne på ejerlejligheder fortsætter med at stige stort set over hele landet og ligger nu godt 8% over sidste års niveau og 1 procent over niveauet fra februar 2013.
  • Nedslaget reduceres fortsat og ligger med knap 660 kr. pr kvadratmeter 300 kr. under niveauet fra sidste år.