Boligjob-ordningen får os til at renovere

Vi har taget Boligjob-ordningen til os. Udsigten til at spare på håndværkerregningen får os til at renovere vores bolig, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

Taget får kærlig hånd, solceller bliver installeret og huset bliver malet. Mange får lyst til at gøre noget ved boligen som følge af Boligjob-ordningen og dens tilskud til private renoveringsopgaver.

For mere end hver anden har Boligjob-ordningen, der også er kendt som håndværkerfradraget, betydning for lysten til at renovere. I en undersøgelse blandt 904 af Boligsiden.dks brugere, svarer 35 procent, at ordningen vil få dem til at renovere deres helårsbolig. 10 procent vil renovere sommerhuset på grund af ordningen, og yderligere 10 procent vil gå i krig med både helårsbolig og sommerhus.

”Det lille økonomiske puf i ryggen ser ud til at få mange til at kaste sig over opgaver, de ellers ville have udskudt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Boligjob-ordningen virker efter hensigten

Resultatet fra Boligsiden.dks undersøgelse tyder på, at ordningen virker efter hensigten, nemlig ved at skabe mere arbejde hos privatpersoner inden for håndværks- og servicebranchen.

”18 procent ville have renoveret under alle omstændigheder, og hele 54 procent siger, at det er Boligjob-ordningen, der får dem til at renovere. Det betyder, at næsten 3 ud af 4 har et planlagt boligrenoveringsprojekt”, siger Birgit Daetz.

Tilskuddet gives både til mindre opgavetyper som maling og tapetserarbejde til større renoveringsarbejde som etablering af dræn, nyt køkken og udskiftning eller reparation af olie- eller gasfyr.

Sommerhuse med i Boligjob-ordningen i 2013 og 2014

Som noget nyt er sommerhuse også en del af Boligjob-ordningen, og hver femte vil da også give sommerhuset en overhaling. Tilskuddet til fritids- og sommerhuse gælder fra 22. april 2013 og frem.

Ønsker du at bruge ordningen skal du huske, at tilskuddet gives til lønudgifter – ikke materialeudgifter, og at du skal være privatperson og eje, leje eller være andelshaver af en bolig.

Læs mere om Boligjob-ordningen

Find mere om