Hver anden gider ikke håndværkertilbud

Fradrag for haandvaerkerarbejde udloeber til nytaar
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   12. marts 2013   ·   2 MIN

Kan du se slottet i skrottet? Hver anden kan ikke, viser en undersøgelse blandt brugerne af Boligsiden.dk. 56 pct. vil ikke købe et håndværkertilbud.

Det kan fås for en slik, og du kan sætte dit eget præg. Det kan lyde tillokkende, når en bolig sættes til salg som håndværkertilbud, men for mange er det også et vink med en vognstang og en klar indikator på, at man skal holde sig langt væk. Mere end hver anden orker ikke håndværkertilbud, viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk

Knap 14 pct. kan slet ikke se andet end det udslidte køkken og de brune fliser i badeværelset. De ser ikke andet end gammelt skrot, når det klassiske håndværkertilbud dukker op blandt boliger til salg. Næsten 43 pct. kan sådan set godt se mulighederne i de forandringsparate boliger, men de ved også, at de ikke orker gøre noget ved det.

Håndværkertilbuddene deler befolkningen i to

Alligevel tør lige godt 43 pct. godt kaste sig ud i håndværkerprojekterne, og 12 pct. af dem vil endda kalde sig selv kongen af renovering, som altid tør købe et håndværkertilbud. Befolkningen er med andre ord delt op i to næsten lige store dele, når det kommer til lysten til at kaste sig over de nedslidte huse.

”Man kan synes, det er meget, at mere end hver anden ikke gider håndværkertilbud, men jeg synes, det er imponerende, at 43 % stadig kaster sig frygtløst over de renoveringsklare boliger,” siger Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz og fortsætter:

”Sidder man med en nedslidt bolig, skal man altså ikke være nervøs for at sætte den til salg – interessen skal ifølge undersøgelsen nok være der. Samtidig gør forlængelsen af Bolig-Job-Ordningen – eller ”håndværkerfradraget” – det ekstra attraktivt at forbedre boligen også her i 2013, og det kan måske få endnu flere til at prøve kræfter med boligprojekterne.”

Sådan gjorde vi

Følgende spørgsmål lå på forsiden af Boligsiden.dk fra 6. marts 2013 til 11. marts 2013:

Hvis du kigger på et ”håndværkertilbud”, kan du så se andet end gamle køkkenlåger og brune klinker i badeværelset?

Svarmuligheder:

  • Nej, jeg ser kun gammelt skrot, som jeg ikke vil bo i
  • Jeg ved godt, at jeg kan gøre det lækkert, men jeg ved også, at jeg ikke orker
  • Jeg ved godt, at jeg kan gøre det lækkert, og jeg er villig til at prøve
  • Ja, jeg er kongen af renovering og vil altid købe et håndværkertilbud

745 personer svarede og tallene fordelte sig således:

Hvis du kigger på et ”håndværkertilbud”, kan du så se andet end gamle køkkenlåger og brune klinker i badeværelset? (Boligsiden.dk)

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.