Nemmere at finde en ejerlejlighed med energimærke A

Halvdelen af boligejerne vil investere i energiforbedringer (boligsiden.dk)
Birgit Daetz
Kommunikationsdirektør
Skrevet af Birgit Daetz
Kommunikationsdirektør
GEM ARTIKEL    Uncategorized   3. februar 2013   ·   1 MIN

Mens det generelle udbud af ejerlejligheder er faldet voldsomt det seneste år, er der i dag dobbelt så mange ejerlejligheder med energimærke A til salg hos ejendomsmæglerne. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk

Det er blevet noget lettere at finde en super energivenlig ejerlejlighed hos landets ejendomsmæglere. For selv om udbuddet af ejerlejligheder til salg det seneste år er faldet med over 25 pct., er udbuddet af ejerlejligheder med energimærke A mere end fordoblet i samme periode. Det fremgår af tal fra Boligsiden.dk.

Hvor der for et år siden blot var udbudt 83 ejerlejligheder med energimærke A, er tallet i dag oppe på 176 – en stigning på 112 pct. Samtidig er udbuddet af ejerlejligheder i samtlige seks andre energiklasser faldet med mere end en femtedel; størst fald ses for ejerlejlighederne med energimærke E, hvor udbuddet er faldet med en tredjedel.

Det er blevet nemmere at finde en ejerlejlighed med energimærke A


Nybyggeri sat til salg 

”Når udbuddet falder i samtlige energiklasser med undtagelse af de A-mærkede ejerlejligheder, skyldes det nybyggede ejerlejligheder, som er udbudt til salg i løbet af 2012”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Ejerlejlighederne med energimærke a udgør imidlertid stadig en ganske lille del af det samlede udbud af ejerlejligheder. Det er, trods reduktionen på mere end en fjerdedel i løbet af 2012, på godt 6.500 boliger og på mere end 40% siden udbuddet af ejerlejligheder toppede i sommeren 2011.

Læs også: Godt energimærke giver hurtigere hussalg

Nemmest er det stadig at finde en ejerlejlighed med energimærke C, D eller E. Disse udgør tilsammen knap 70 pct. af alle udbudte ejerlejligheder hos ejendomsmæglerne.

Læs mere om energimærket her.

Kategorier

Uncategorized

Emner

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.