Skarp pris giver hurtigt salg

Det klassiske parcelhus (boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   30. januar 2013   ·   1 MIN

Der er gode grunde til at sætte den rigtige pris i markedet, når boligen skal sælges. Udbydes boligen til en skarp pris, går handlen hurtigere. Det viser tal fra Boligsiden.dk.


En analyse baseret på samtlige hushandler i 2012 foretaget af Boligsiden.dk viser, at når sælger udbyder sin bolig til en realistisk pris, bliver huset typisk solgt hurtigt.

”De huse, som bliver solgt til priser tæt på udbudsprisen, har de korteste salgstider. Den gennemsnitlige salgstid for huse, som sælges til udbudsprisen eller højst 4 pct. under denne, ligger på 172-174 dage, og det er den langt korteste salgstid sammenlignet med huse, der sælges med større prisnedslag,” fastslår Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

40 pct. af husene sælges til prisen

For knap 40 pct. af alle villaer og rækkehuse gælder det, at udbudsprisen er så skarp, at nedslaget ender på et ganske lavt niveau – hvis det overhovedet bliver påkrævet at imødekomme køber på prisen, og samtidig bliver salgstiden forholdsvis kort.

”Krisen har lært sælgerne, at prisen skal ned i et realistisk leje, hvis man skal konkurrere med kvarterets øvrige hussælgere,” forklarer Birgit Daetz.

Hun fortæller også, at 1½ pct. af hussælgere får en pris for huset, som ligger over udbudsprisen. De får solgt huset på kun 174 dage.

”Vores tal viser, at jo større nedslag sælgerne giver i forhandlingssituationen, des længere salgstid. Nedslaget på 5-9 pct. giver salgstider på gennemsnitlig 212 dage. Den stiger til 246 dage, når sælger giver mellem 10 pct. og 14 pct. i prisnedslag, og den fortsætter opad, jo større nedslag,” slutter Birgit Daetz.


 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.