Nemmere at finde en andelsbolig end en ejerlejlighed

Ørestad - Græs - nybyggeri - vand - å - arkitektur (Foto David Buchmann - boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   15. januar 2013   ·   1 MIN

Mens udbuddet af ejerlejligheder er faldet dramatisk det sidste år, er der et stabilt antal andelsboliger til salg. I København er der nu flere andelsboliger end ejerlejligheder til salg, viser nye udbudstal fra boligsiden.dk.

Antallet af andelsboliger til salg på landsplan, som handles gennem en ejendomsmægler, har ligget på omkring 5.200 gennem hele 2012. Derimod er udbuddet af ejerlejligheder faldet dramatisk det seneste år – med 30 pct. og endnu mere i København og Region Hovedstaden. I København er der nu flere andelsboliger end ejerlejligheder til salg, og hvis udviklingen fortsætter, går der ikke længe, før andelsboligerne vil dominere over ejerlejlighederne i hele kongeriget, fremgår det af udbudstal fra boligsiden.dk.

”At der nu er flere andelsboliger end ejerlejligheder i København skyldes, at udbuddet af ejerlejligheder blev halveret i løbet af 2012, så der i dag blot er 1.200 til salg. Derimod ligger udbuddet af andelsboliger på samme niveau som for et år siden – omkring 1.750,” fortæller Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Markedet kan tippe også i Nordjylland og Sjælland

Udviklingen går i samme retning i resten af landet, men hurtigst i Region Hovedstaden, hvor der nu er 40 pct. færre ejerlejligheder til salg sammenlignet med samme tidspunkt i fjor og kun godt 200 flere ejerlejligheder end andelsboliger hos regionens ejendomsmæglere.

”Udviklingen går i samme retning i de øvrige regioner – om end der er knap så meget fart på. Men i for eksempel Region Nordjylland og Sjælland skal der ikke ret meget til, før andelsboligerne – efter enfamiliehusene – bliver den næststørste vare på hylderne hos mæglerne,” fastslår Birgit Daetz.

Følg med i udbudsstatikker på Boligsidens markedsindeks.

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.