Flere boliger sælges på overbud

Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Boligsiden   3. januar 2013   ·   2 MIN

Andelen af ejerlejligheder og villaer, der sælges over udbudsprisen, er steget i 2012. I visse tilfælde smider boligkøberne store summer på bordet for at få fingre i drømmeboligen. Det viser en statistik fra boligsiden.dk.

Antallet af bolighandler steg i 2012, og optimismen på boligmarkedet er forsigtigt begyndt at spire. Priserne steg i hovedstadsområdet, og netop temperaturen på markedet i København og omegn plejer at være en indikator på udviklingen i landet som helhed.

Nu viser tal fra boligsiden.dk, at der er andre positive takter på boligmarkedet; antallet af bolighandler, hvor køber bød over udbudsprisen steg nemlig også i det forgangne år.

”I gennemsnit blev 1½ pct. af de handlede villaer solgt over prisen, mens andelen er dobbelt så stor for ejerlejlighederne”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

4 pct. sælges over prisen

”Især når vi ser på ejerlejlighederne, er tendensen en stigende andel, som sælges over udbudsprisen. I de sidste måneder af året var det omkring 4 pct., der blev solgt på overbud”, siger hun og fortsætter:

”Det er især i København, hvor køberne er parate til at lægge en ekstra pose penge på bordet for at sikre sig boligen. Tendensen er drevet af stigende priser i hovedstaden – salgspriserne er 5 pct. højere end for 12 måneder siden og et øget antal handler kombineret med et stærkt faldende udbud. Derfor er der kamp om de bedste ejerlejligheder hos mæglerne i hovedstaden”, fastskår Birgit Daetz.

Giver op til 1/4 mio. kr. mere

I gennemsnit giver køberen lidt mere end 100.000 kroner for en ejerlejlighed, når den sælges på overbud, og på villamarkedet ser man endnu større overpriser.

I 2012 lød den gennemsnitlige overpris på godt og vel 190.000 kroner, og i enkelte måneder har overprisen ligget på 150.000 kroner i gennemsnit. I to af månederne lå priserne i gennemsnit omkring en kvart million over prisen, når køber smed et ekstra bundt sedler på bordet.

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.