Boligsalget i årets første 10 måneder 15 pct. bedre end i fjor

Boligsalget steg med 22 pct. i 3. kvartal sammenlignet med 3. kvartal i fjor (Foto David Buchmann - boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Boligomsætning   28. december 2012   ·   1 MIN

Fra januar til oktober blev der solgt 15 pct. flere boliger end i samme periode i 2011. Fremgangen ses for alle boligtyper med andelsboligerne som højdespringer. Det fremgår af en statistik fra boligsiden.dk.

Selv om det lige er tidligt nok at gøre endelig status over boligsalget i 2012, skal det siges, at året blev et noget bedre år end 2011. Ser man på årets 10 første måneder, er der handlet 15 pct. flere boliger gennem ejendomsmæglere end i den tilsvarende periode året forinden. Det viser en opgørelse fra landets mest besøgte boligportal, boligsiden.dk.

”Nu var 2011 et skidt år, så det kunne næsten kun blive bedre i 2012. Men en fremgang på 15 pct. er nok mere, end mange af os havde turdet håbe på. Det er et flot foreløbigt resultat”, indleder Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Resultatet af november og december mangler fortsat i Boligsidens statistikker, da ikke alle handler fra de to måneder endnu er indberettet af ejendomsmæglerne og tinglyst.

”Men jeg forventer, at fremgangen også gælder for hele året, når vi har fået de sidste indberetninger”, siger Birgit Daetz.

32 pct. flere handler med andelsboliger

Den positive udvikling ses inden for alle boligtyper. Andelsboligerne, som ganske vist ikke er den mest solgte boligtype, tegner sig for den største fremgang. I de første 10 måneder af året blev der handlet 32 pct. flere andelsboliger sammenlignet med den samme periode i 2011.

For ejerlejligheder og fritidshuse er fremgangen på 22 pct., mens der blev handlet 8 pct. flere villaer – den samme stigning ses for rækkehusene.

Så stor er salgsfremgangen fra 2011 til 2012 (januar til oktober)

  • Andelsboliger: +32%
  • Ejerlejligheder: +22%
  • Fritidshuse: +22%
  • Rækkehuse: +8%
  • Villaer: +8%
  • Samlet: +15%

Kilde: Boligsiden.dk og OIS

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.