Håndværkerfradraget ophører ved årsskiftet

Fradrag for haandvaerkerarbejde udloeber til nytaar
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Boligsiden   21. november 2012   ·   1 MIN

Det betyder, at hvis kunden skal have glæde af fradraget, skal du som håndværker have udført arbejdet inden 31. december 2012. Opgaver udført efter 1. januar 2013 udløser ikke længere fradrag. Det skriver Dansk Byggeri. Læs nyheden på boligsiden.dk.

Kunden har dog lidt længere tid at løbe på til at betale regningen. Arbejde, der er udført i 2012, skal være betalt af kunden senest den 28. februar 2013.

Betalingen til den virksomhed eller person, der udfører arbejdet, skal foregå via bank, mens oplysninger om de betalte beløb indtastes af kunden i Skats TastSelv-miljø, så fradraget registreres på dennes årsopgørelse.

Læs også: Huskøberne går efter god energitilstand

Fakturaen på det udførte arbejde skal gemmes i fem år, ligesom man skal huske at gemme dokumentation for, at man har gennemført en elektronisk overførelse af pengene til den virksomhed eller person, som har udført arbejdet.

Kun fradrag for løn 

Fradraget er på maksimalt 15.000 kr. pr. voksen person og 30.000 kr. for ægtepar og samboende.

Fradraget gælder kun for arbejdsløn inklusiv moms, og man kan derfor ikke trække udgifter til materialer fra. Det skal derfor fremgå tydeligt af fakturaen, hvilke udgifter, der er gået til løn og hvilke udgifter, der er gået til materialer. Der må ikke stå ”Pris ifølge tilbud”, hvis kunden skal have fradrag for arbejdslønnen.

Skatteværdi på 10.000 kr. for par

Fradraget bliver medregnet som ligningsmæssigt fradrag og optræder på kundens årsopgørelse, hvilket betyder, at den reelle skatteværdi af fradraget vil være ca. 5.000 kr. årligt pr. person og 10.000 kr. for par.

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.