Her får du hurtigst solgt sommerhuset

Sommerhuse paa 40-60 m2 saelges hurtigst (Foto: Mette Hesser - Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Boligsiden   2. august 2012   ·   1 MIN

To fynske sommerhuskommuner er indehavere af landets korteste salgstider for sommerhuse, hvor også Jylland og Sjælland er med i det fine selskab. På boligsiden.dk kan du se, hvor hurtigt sommerhussalget går i din egen kommune.

Der er markante forskelle på salgstiderne for sommerhuse rundt omkring i landet. De gennemsnitligt korteste salgstider finder man i to fynske kommuner. Det fremgår af en opgørelse fra boligsiden.dk.

”I Faaborg-Midtfyn har man landets korteste salgstider for sommerhuse; 177 dage tager det i gennemsnit at få solgt fritidsboligen. Lige efter følger Middelfart med 221 dage”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Nogenlunde samme salgstider finder man i de nordsjællandske kommuner Halsnæs og Gribskov – begge steder tager det i snit 223 dage at sælge sit sommerhus – samt i Hedensted i Østjylland, hvor man skal regne med yderligere fem dage.

Imidlertid går sommerhussalget langt fra så godt i en række andre kommuner; hårdest har sommerhussælgerne det i Lemvig, hvor den gennemsnitlige salgstid er cirka tre gange så lang som i Faaborg-Midtfyn.

”I Lemvig tager salget 524 dage, altså 17½ måneder. Men også Tønder, Odder, Lolland og Mariagerfjord døjer med meget lange salgstider – på mellem 13 og 16 måneder. Til sammenligning er salgstiden for sommerhuse på landsplan lige under 10 måneder, eller 295 dage”, slutter Birgit Daetz.

På kortet her kan du se, hvor lang tid det tager at sælge sommerhuset i din kommune

Hurtigst sælgende sommerhuse (boligsiden.dk)

Boligsidens data er baseret på mæglerindberetninger for 2012. Kun kommuner med minimum 10 handler er medtaget i statistikken. Data gælder kun for fritidsboliger.